Zilele trecute, am realizat impreuna cu un prieten ca suntem putini. Sau am ramas putini. Asa putini, intre cei multi. O sa incerc o definire a termenului, cu scuzele de rigoare pentru respectivul prieten(al carui nume nu vreau sa-l imortalize in blog) daca o sa dau interpretari eronate conceptului gasit de el si detaliat de mine.E un lucru de echipa si probabil ca trebuia sa il consult in momentul in care am dat drumul unui astfel de post. DAr inspiratia nu asteapta intotdeauna momentele prielnice, ci loveste spontan.
Cei putini desemneaza un grup de...aici nu as putea sa dau un determinant exact, fara a cadea in pacatul idolatriei pentru termeni deja uzitati.Important e ca suntem un grup. Poate singurul grup dintre cei multi care inca stie semnificatia termenilor coeziune, solidaritate, omenie, bun simt si spiritualitate. Nu am identificat inca toti posibilii membri ai grupului, dar noi doi suntem siguri ca nu sunt multi, judecand dupa experiente personale si researchuri riguroase.
Cei putini sunt cei care inca nu au fost atinsi de lobotomizare(cum zice alt prieten) si care se rascoala impotriva unui set de valori care nu le apartin, dar pe care turbaciunea gregara de jur imprejur ii obliga sa le asimileze. Poate, pe undeva, sunt revolutionari in adevaratul sens ai spiritului, satui de existenta mediocra, ce le pune calus ideilor in fiecare minut. Sunt cei neintelesi si etern bizari, care niciodata nu vor face ceea ce au vazut ca fac altii. Pentru ca amprenta originala le este intiparita permanent pe frunte, ca un "probatum" usor recognoscibil pentru cei de teapa lor.
A nu se intelege insa ca cei putini sunt nebunii care fac nebunii doar pentru a iesi in evidenta. Ei sunt o categorie aparte, care n intra in raza de interes a celor putini, dar care este oarecum tangenta.
Cei putini sunt iluminati de spiritualizare, pe care o cultiva prin toate mijloacele pe care le au la indemana. Sunt cei carora nu le este frica sa citeasca, sa intrebe, sa asimileze, sa preia si sa adapteze, sa aiba maestri, sa fie discipoli. Sunt profund umani si sensibili ca formatie.Sunt insa atat de puternici, incat sensibilitatea paleste in fata exteriorului rigid.
Cei putini sunt poli de interes si formatori de opinie in retelele sociale pe care le au la indemana.GEnereaza meme, produc branduri(chiar si pe ale lor), construiesc punti de legatura. Sunt mici artisti, care isi refuza conditia, din teama de a nu pangari arta cu stangaciile si balbaielile lor omenesti.
Cei putini sunt solidari.Atat de solidari, incat atunci cand ajung sa recunoasca unul de-al lor, il pretuiesc mai ceva ca pe cel mai de seama dar.Rasufla usurati apoi, cand descopera placerea conversatiilor prelungi(te) si a nimicurilor ridigate la rang de filosofii existentiale.
Suntem putini.Ce bine ca suntem!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.