Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

vineri, 20 noiembrie 2009

Marea confruntare.Analiza de discurs. Cazul Antonescu

CAtastrofala prestatie discursiva a lui Crin Antonescu. De ceva timp incoace, PNL face marea greseala de a se erija in postura de victima, agresivitatea fiind insa specifica, cel putin ca strategie, reprezentantilor PSD.Nu inteleg preluarea de actiuni si manifestari specifice in ideea de a capata ceva mai multa vizibilitate, pentru ca substratul pe care ar trebui sa se manifeste genul acesta de atitudini si comportamente politice nu este deloc cel specific PNL. Am observat asta si la alegerile locale, si la parlamentare, cand PNL a facut un transfer de roluri cu PSD. Pe undeva , e justificabila intentia, in directa relationare cu opozitia politica ocupata actualmente:vine pe un substrat de partid scos de la guvernare, cu un fost prim ministru matrasit si mult prea putina reprezentare politica la nivel national.
Trecand peste substratul de natura politica, revenim la discursul antonescian. Prost structurat, prost directionat, proasta strategie de atac pusa in aplicare cu naturalete nejustificata si mult tupeu.
Insasi pozitia lui Antonescu, ca si plasare in piata politica, ii conferea din start un dezavantaj, peste care el a incercat sa treaca, apeland la lipsa de diplomatie si ..nesimtire discursiva nemotivata.
Discursul lui Antonescu nu a fost orientat nici catre partid, nici catre sine, nici catre votanti, ci catre opozanti. A fost un discurs al atacului si al negarii, care nu au facut decat sa ii fure din voturi si sa ii scada din simpatizanti, prin orientarea permanenta catre altii, si nu catre el.
Coerenta i-a lipsit, la fel ca si ideologiile politice, haotic exprimate si pueril puse in aplicare, in momente considerate cheie. Paradigme inexistente sau mai bine zis haotice, sintagme praf.
Josnic modul in care a apelat la stratageme de atac personale, implicand familia contracandidatilor ca si argumente de sustinere a cauzei discursive. Si anume, aceea de discreditare politica. Astfel, iconul lingvistic Basescu a fost asociat discursiv cu iconi tangentiali contextual:Elena Basescu, Udrea, Mircea Basescu.
In concluzie, intentia de a asocia imaginea lui Antonescu cu cea a unui combatant eficient, la nivel ideatic si ideologic a fost un mare fiasco, si , mai departe, de a-l transforma tot pe Antonescu in simbol ideatic pentr PNL, prin transfer, la fel de praf.
Nota cumulata per discurs:5, cu doua mentiuni:
1.Tariceanu ar fi fost mult mai bun
2. Circul iti poate aduce audienta, dar nu si credibilitate sau persuasiune

Un comentariu:

  1. Nu pot sa cred intr-un alt baiat, un strengar asa care vine, face, drege... Nu-mi ies din minte vorbele sefului lui de partid de la ora aia, nu ale lui Basescu, nu ale lui Geoana, ale lui Tariceanu. Citez: "Crin, esti cel mai slab parlamentar PNL, esti cel mai chiulangiu si cel mai lipsit de initiative."
    Ma cum dracu' deodata, un om care nu vine la parlament timp de 4 ani si un om care nu are initiative, deodata se trezeste in el vana prezidentiala. Nu pot sa cred ca pana mai ieri un hipiot cu chitara pe spate vrea sa fie patriarhul Romaniei. NU MERGE.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.