Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

joi, 4 octombrie 2012

Guidelines in dating a Tv Producer

Ca tot se poarta, luati de aici regulile de aur in combinatiunea cu producatorul tv, fie el barbat sau femeie:

1. Invata ce sunt alea incadraturi, ce e ala sharf, ce sunt mandarinele, tunul si difuziile. Vei auzi cuvintele astea de atat de multe ori, incat e mai bine sa fii pus in tema. Nu de alta, dar n-am vrea sa se intample sa intrebi de ce n-ar fi o idee buna sa bagi mandarinele in tun atunci cand dai REC la camera.
2. Producatorii si-au dezvoltat propriul lor limbaj pe teren. "Mortii" si "Dumnezeii" au fost intrecuti de combinatiuni de cuvinte ce intrec cu mult capacitatea de intelegere a urechilor cuminti. Exista o posibilitate ca si la intalnire, producatorul sa foloseasca gama intreaga de organe, futetiuni si cristosenii pe care nu le-ai mai auzit niciodata iesind din gura cuiva. E de la stres, sa intelegem.
3. Echipa e intotdeauna importanta, iar relatiile din echipa sunt din cele mai apropiate. Cand se petrece (prea) mult timp pe teren, echipa devine a doua familie. Asa ca nu te enerva cand o/il auzi pe a ta/al tau ca schimba glume nerusinate si declaratii cu cei din echipa. Relatia dintre ei e sfanta. Sa nu care cumva sa indraznesti sa te bagi in glumele lor, ca atunci iese sigur urat.
4. Povestile din delegatii sunt alt lucru sfant. Lasa-ti producatorul sa ti le zica pe nerasuflate, cu lux de amanunte. Nu pune intrebari. Nu manifesta dragalasenii cand ti le spune. E o favoare pe care el o face.
5. Sub nicio forma nu pune intrebarea :"Dar explica-mi exact ce faci". E cea mai grea intrebare pe care i-o poti pune unui producator, pentru ca il fortezi sa iti raspunda in termeni tehnici. El nu stie sa vorbeste pe intelesul tuturor cand vine vorba de munca lui. Asa ca risti sa te bage in ceata si mai mult cand iti zice de coordonare, continut, respectarea liniei emisiei. Roaga-l pe Sf google sa te ajute aici.
6. Producatorul nu e vedeta, asa ca nu-l intreba daca s-a gandit vreodata sa fie moderator. De aia sta in spatele camerelor, in the first place.
7. Cadru de doi nu este si nu va fi niciodata ceva romantic. Dar e intotdeauna mai bine decat cadru de unu`. Tine minte asta.
8. Nu te lauda cu ceea ce face producatorul tau. In primul rand, pentru ca nu vei povesti bine, in al doilea rand, pentru ca producatorilor nu le place ca altii sa ii vada sau creada  zei. Nu ii vei face niciodata un bine povestind asta. Limiteaza-te la esential.
9. Nu-l suna cand e la munca si mai ales nu te enerva cand nu raspunde. Un om care filmeaza 14 ore pe zi chiar nu are timp sa vb la telefon. Nu insista cu telefoanele cand vezi ca nu iti raspunde. Mai mult ca sigur ca nu se fute in timpul serviciului, asa ca relaxeaza-te.
10. Nu exista duminica pentru un producator tv. Nici sambata. Pleaca de acasa cand ti-e lumea mai draga. Get used to it. Nici lui nu ii place asta, but it`s his job. Nu il freca la icre cu intrebari de tipul "da` de ce azi?"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.