Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

marți, 31 martie 2015

De ce nu imi plac mie materialele care iti zic ce sa faci

Voi milita, de acum inainte, impotriva materialelor care indoctrineaza. Nu ma refer la cele politice, nicidecum la cele sociale, doamne fereste la cele economice. Sa fie la ei acolo!
Ma refer la cele "care iti zic ce sa faci" sau care incearca sa te caracterizeze folosind niste tipare. Cele care iti zic cu ce barbati/femei sa iesi, cine te iubeste, ce fel de iubita esti, ce sa faci in x situatie, cum sa rezolvi y problema cu iubitul tau si alte ipocrizii similare. Nu as avea nimic cu ele, daca nu ti-ar dicta, practic, ce sa faci si de cine sa te feresti. De parca tu nu ai fi un om cu picioarele pe pamant, matur, sa poti alege singur.

***
Acum 5 minute am inchis link`ul cu un asemenea material , care in faza initiala m-a facut sa zambesc.Titlul materialului: Tipuri de barbati care nu te vor iubi niciodata. 
 Dupa, mi-am dat seama ca nu e nimic de zambit in el. Pentru ca, practic, sunt descrise 4 tipologii de barbati de care ar trebui sa te feresti, pentru ca ei nu te iubesc. si nu te vor iubi. Niciodata!
Nu va ganditi ca a fost vreun material scris de nu stiu ce psiholog, pe baza unui studiu sau a unei cercetari. In cel mai bun caz, e experienta de viata a autorului, in cel mai rau, copy-paste din mai multe materiale similare, aduse laolalta intr-un  material care decide pentru tine. Si care iti spune de cine sa te feresti. Si care catalogheaza.
 Mila mi-e de barbatii care se regasesc acolo sau femeile care isi regasesc barbatii in descriere si se duc sa rupa relatii, pentru ca le-a spus o doamna de la o revista glossy ca ei nu pot iubi. Ei barbatii, pe ele, femeile.
Si va mai zic de ce nu imi plac materialele de genul asta. Pentru ca paseaza jocul intr-un teren general si anost, in care toata lumea e la fel si actioneaza dupa sabloane. Basca(cu "sh"), genul asta de materiale muta intotdeauna accentul/interesul de la tine, ca persoana, de la problemele tale, catre celalalt. Facandu-l pe celalalt vinovat de propriile tale neputinte si alegeri.
Da, un barbat nu te va iubi daca tu nu te lasi iubita (o stiu de la invatatii grizonati, nu de la mine). Da, va fi oscilant, daca si tu esti oscilanta in relatia cu el. Pentru ca asta inseamna relationarea: oglindirea celuilalt in tine. A da si a primi serve. Cam asta e jocul.

***
Si pentru ca m-am umflat, o sa le demontez duduilor materialul .

1. Barbatii care te cauta o data la cateva luni
Duduie, imi pare rau sa iti spun. Decizia a fost a ta. Atunci cand ai acceptat sau ai impus regulile jocului. Este o chestie care se impune a fi asumata de la bun inceput. Nu e vina lui, e vina ta ca ai acceptat jocul si ai sperat mai mult.

2. Barbatul care nu-ti suporta prietenii
Asta pare a fi extrasa dintr-o revista pentru adolescenti. De unde si pana unde prietenii cuiva sunt etalon pentru iubirea altcuiva? Adica, daca eu te iubesc pe tine, trebuie sa ii iubesc pe toti cei de langa tine? toti cei 100.000? 1.000.000? E vorba de a rezona. Cand nu rezonezi cu cineva, e foarte greu sa il digeri din prima. Nu-mi spuneti ca nu vi s-a intamplat sa nu suportati persoane la prima vedere. Sau la a doua. Pana ajungi sa le accepti, dureaza. dar sub nicio forma nu este un etalon pentru dragostea cuiva.

3. Barbatul care te face sa spui "da"
Acum, eu nu prea inteleg sensul punctului astuia. Adica, barbatul care te obliga sa zici "da" cand tu vrei sa zici "nu". Asta e din nou, tipologie. "Victima" versus "dominator". Este o forma de relationare care functioneaza pentru multi, chiar si cand iubirea e implicata. Pentru ca fiecare isi asuma un rol la inceputul relatiei (mare prostie, am facut si eu asta). De fapt, este tot o chestie de alegere. Alegi sa te tradezi pe tine si sa fii manipulat...sau alegi sa pleci. Simplu. Chiar foarte simplu. (de zis. de pus in practica, stiu.greu.)

4. Barbatul care se schimba cu prietenii lui- asta nu e nici macar romana, fie vorba intre noi. Se schimba in vestiar sau...?
 Ei, cum ar fi ca un barbat sa se poarte cu tine exact asa cum se poarta cu prietenii lui? sa iti dea branci, sa iti zica "ba, p**a! " si sa rada prosteste ca l-a vazut pe X-ulescu beat mort , facand nu stiu ce. Ar fi dubios, nu-i asa?
Din pacate, noi, ca oameni, avem acest prost obicei, de a ne schimba starea si atitudinea in functie de interlocutor. Sau de gasca. Si astfel, cream impresii gresite de la bun inceput. Asta pentru ca vrem sa atragem atentia asupra noastra si asupra a ceea ce facem. Excat ca si cei mici.
All in all, din nou nu vad ce treaba are iubirea cu barbatii care se poarta altfel, in contexte diferite. De parca femeile nu ar face asta?
Nu inteleg de ce barbatii astia nu pot sa (te) iubeasca . Doar pentru ca sunt ca oricare dintre noi? E aberant.

Repet, marea problema este ca o graaaamada de domnite, citind genul asta de materiale, pot da cu piciorul unor oameni frumosi, misto si interesanti, doar pentru ca un material aberant le-a zis asta.

This is not nais. Not even cool. It`s yucky.
Sa nu mai faceti asa ceva! Incredeti`va in intuitie si in ceea ce va spune ea.
O stiu tot de la astia mai mari,grizonatii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.