Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

sâmbătă, 27 martie 2010

14, 88, arieni. Suficient de instigator pentru voi?

Nu sunt rasista.Sau cel putin,asa imi place sa cred.Dar atunci cand vad ca toti se trezesc ca au drepturi in tara asta de kkt,fara a accentua si obligatiile care vin odata cu ele, as lua un palos si i-as imputina pe loc.SUnt convinsa ca si ei ar face la fel daca s-ar pune in locul meu,de alb dominant.Si ca tot vorbeam de alb dominant, s-au trezit cei de la Asociatia Rromilor sa faca o cerere catre CNA, in care cer cenzurarea videoclipului Smiley-Plec pe Marte. Mesajul rasist pe care Cheloo il are pe tricou este buba mare,zic gurile lor: Un 14 , cu un mesaj deasupra,care ar instiga la ura de rasa si ar proclama sus si tare superioritatea rasei "ariene".
M-am uitat si eu mai bine la videoclip dupa ce s-a declansat toata tevatura asta,incercand sa depistez ce scrie pe tricoul lui Cheloo. O singura secventa,daca nu doua,incare timp de cateva secunde apare..fulgerator de repede "buba" sesizata de minoritari.Imi imaginez ca au stat cu ochii beliti cat cepele, au iregistrat video-ul,i-au dat stop si play incontinuu, i-au dat zoom, pentru ca numai asa puteau sa vada mesajul ala "antirasist". Nu inteleg problema,sincera sa fiu,in conditiile in care, in videoclip, mesajul lui Cheloo nu este adresat direct minoritarilor(la faza asta, intentionez sa cred ca se simt mai importanti decat sunt), iar eu nu am sesizat nici o nuanta antirasista in partea lui. Cu atat mai mult, mesaj instigator.DIn nou,minoritatile isi supraapreciaza rolul.Putea sa aiba orice pe tricou, si un 88, fara a instiga in vreun fel. CA mesajul lui este violent in general si ca da, probabil ca desconsidera rolul minoritatilor, este cat se poate de adevarat. Ca asta o fi fost intentia lui, si asta se poate sa fie adevarat. Dar daca omu` nu instiga in niciun fel prin mesaj, de ce sa zgarmam inutil? Asta e hip-hop`ul, prieteni. ASta e realitatea. Astea sunt mesajele sociale. Cereri impotriva eliminarii tatelor si cururilor de la tv, care denigreaza imaginea femeii si instiga la pornografie, nu a facut nimeni pana acum. In schimb, minoritarii se simt intotdeauna cu drepturile incalcate. Saracii minoritari.Mi-e si mila de ei,cat de neindreptatiti sunt intr-o tara pe care au impanzit-o, intr-o tara in care sunt discriminati pozitiv,intr-o tara in care li se acorda drepturi in exces,intr-o tara in care beneficiaza de locuri separate pentru admiterile in universitati,intr-o tara in care conduc mertane si fac trafic de carne vie,intr-o tara in care EI iti baga sula-n coaste si pumnul in gura.
Eu cum ar trebui sa ma simt, ca si majoritar,intr-o tara in care toti ar drepturi si numai eu sunt scuipat?Ia spuneti-mi voi mie cine sunt, de fapt, cei discriminati in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.