Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

duminică, 5 aprilie 2009

Argamum. Partea 1




In linistea unui sat de tara, alintata de apa Dolosmanului si de stuful aparut deloc din greseala pe grindurile de pamant, sta cetatea Argamum. Pana la ea, drumul este anevoios, iar a ajunge in siguranta la destinatie devine o adevarata sarcina herculiana. Insa nimic nu ppoate sta in calea curiozitatii, atunci cand o ai, iar orice misiune devine un quest nobil, in aceste conditii.



Putini sunt cei care stiu cu adevarat istoria cetatii Argamum, cetate care se pierde prin stufarisul Razelmului. Si mai putini sunt cei care vor sa o afle cu adevarat, drept pentru care situl cetatii nu este explorat la ora actuala nici macar in proportie de 10%. Istoria te copleseste insa, de cum pasesti pe zidurile abrupte ale amplasamentului. Iti imaginezi cum, odinioara, zidurile masive erau o arma redutabila pentru bastinasi si cum, mai mult decat atat, acostau navele rudimentare, incarcate cu marfa, langa stancile prapastioase ale dealurilor Dolosman.

Fiecare piatra geme a istorie, fiecare piatra a absorbit ca un burete farame de istorie, pe care inca le inmagazineazas in continutul poros si masiv...si asteapta sa le impartaseasca celor care pangaresc cu prezenta cetatea care se intinde pe 8 hectare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.