Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

joi, 9 aprilie 2009

Esti propria ta reflectie: feminitatea!

Feminitate. Candoare. Delicatete. Miscari suave, ce descatuseaza delirul si pasiunea.

Sunt definitii diferite ale feminitatii. Pentru ca..feminitatea, ca orice alt concept, este modelata dupa propria experienta. In timp ce unul/una vede feminitatea ca o declansare continua a formelor rubiconde si stilului conservator-elevat, altul/alta vad in feminitate o adaptare la normele curente ale pietei: puterea de supravietuire, ambitia, deteminarea, toate pornind din acelasi fagas al sexului frumos. Feminitatea este insa adaptarea permanenta, feminitatea este lupta continua, care stirbeste brutalitatea trasaturilor fizice, dandu-le mai multa savoare(prin chiar brutalitatea ei).

Feminitatea este un stil labelizat cu propria persoana, feminitate inseamna a te simti bine in propria piele si a zambi la complimentele barbatului care te vede feminina. Faptul ca porti pantaloni, ca ai parul scurt si haine lalai nu iti sterg amprenta de femeie. E o idee preconceputa. Faptul ca iti scapa cate-o injuratura ghidusa in grupul de prieteni, nu te face mai putin feminina. Precum nici compania permanenta a barbatilor nu fac din tine o curva. Esenta este in a intelege feminitatea , sub toate formele ei de manifestare, si de a aduce semnificatiile la zi, la tot ceea ce se intampla in jurul tau. Doua lucruri sunt vitale insa: sa ai puterea sa fii feminina in continuare, pastrandu-ti amprenta personala. ...si doi...sa nu uiti ca feminitatea o descoperi dupa ce ajungi sa te intelegi pe tine. Pentru ca feminitatea nu are legatura nici cu programul de lucru, nici cu lipsa timpului, nici cu cei 4 copii si sotul ursuz care te asteapta acasa dupa o zi istovitoare. FEminitate inseamna sa nu uiti sa fii tu, indiferent de situatie.
NB: Am scris postul asta, inspirata fiind de o emisiune "magnifica" de pe Euforia. Nu ma intrebati ce cautam acolo, pentru ca nu am nici macar cea mai mica idee. Ce m-a determinat insa sa tastez pe tema asta a fost faptul ca femeile disperate nu pot fi niciodata feminine si tradeaza o stare superficiala de naturalete, generatoare de frustrari, atat pentru ele, cat si pentru cei care se uita la ele.Si cand ma gandesc ca la mijloc era doar un barbat banal si insipid, e normal sa incep sa imi pun intrebari legate de feminitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.