Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

joi, 25 martie 2010

Patania cu abjectul strateg

Am trait sa ma lupt si cu strategi de imagine, care incearca sa construiasca strategii de marketing politic prin manipulare abjecta si deturnare de adevar. Nu ma asteptam la prea multe din partea lor, dar trebuie sa recunosc ca mare mi`a fost mirarea(si Gradina din care faceau parte ei si mai mare) cand am apucat de am vorbit cu una bucata "strateg". Prima data, m-a mirat faptul ca si-a declinat functia si s-a declarat simplu locuitor. A doua oara, ca insista sa spuna ca institutia ale carei interese le reprezinta, nu sustine in niciun fel miscarea organizata de el, ca strateg. Cu toate astea, vroia sa ii ader la miscare, pentru ca eu , ca institutie, apar interesele cetateanului.
Sa o luam pe rand, stimata doamna strateg. O campanie de imagine si de pozitionare pe piata a produsului politic se face nu neaparat cu sinceritate absoluta, dar macar cu o asumare de functii si responsabilitati. Pentru ca asa ne-au invatat prostii aia de se numesc strategi/PR-isti/Specialisti in comunicare. In momentul in care strategul din tine se declara un simplu cetatean dezinteresat, dar cu aspiratii nobile,incepe o mascarada de prost gust. Iar mie nu imi place sa ma ...mascaresc. Insistenta in mascarada asta se numeste deja prostie. Sigur, se poate obtine un capital de imagine in urma acutizarii prostiei, dar capitalul ala de imagine e doar un simplu bluf (si buf!), pe care candidatul tau il resimte aproape instantaneu.
Stii tu, doamna strateg, si manipularea asta are limitele ei, iar odata intrecute, e ca si cum ti-ai baga P(artidul)L(iber) in munca pe care pretinzi ca stii sa o faci.
Hai sa iti dau si o sugestie:Te-ai gandit vreodata ca recunoscand o stare de fapt poti atrage mai multi actori in jocul tau, intr-o complicitate consimtita?Sunt sigura ca nu.Stafetele alea de opinie pe care tu le manipulezi actualmente, mizand pe naivitatea lor in a-ti promova mesajul institutional pot fi atrase fara prea multa bataie de cap, doar printr-o simpla identificare cu nevoile ei. Si ce supriza!Nevoile ei coincid cu ale tale in aparenta!
DAca nu as fi legata de maini si de gura prin functie, as vinde pontul meu tuturor publicatiilor care nu iti agreeaza candidatul, intr-un act de suprema incalcare a deontologiei.DAr nu pot sa fac asta.Eu mai am inca o coloana verticala si ceva materie cenusie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.