Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

joi, 28 octombrie 2010

Myth buster: Parul lung inseamna feminitate

Am lansat azi inca un "ramonism", dupa ce timp de cateva zile am meditat profund la cateva aspecte legate de ....feminitate. Ramonismul suna cam asa: "Taie-i parul unei femei, daca vrei sa vezi cat de feminina este de fapt". Ramonismul a starnit cateva reactii, in locul unde a fost lansat(adica FB), reactii pro si reactii contra, in functie de modul fiecaruia de perceptie.
Sa explic acum: Am ales sa construiesc ramonismul asta doar pentru a demonta ideea potrivit careia "lungimea parului unei femei ii confera si feminitatea". Daca feminitatea ar sta intr-o bucata de par, ar fi o lume plina de dudui cochete si elevate, care stiu cum sa faca inima(si pantalonii) unui barbat sa freamate in momentele potrivite.

Din pacate insa, lungimea parului unei femei nu este relevanta ca si indice de masurare al feminitatii.Vad zilnic femei incredibile,tunse scurt, care reusesc sa fie mult mai feminine decat oricine altcineva. Pe de alta parte, vad femei cu parul incredibil de frumos, lung, dar cu o atitudine grobiana si desantata, lipsita de orice farmec, generatoare mai degraba de "coborari" decat de "sculari".
De aici rezulta ca parul nu conteaza atat de mult precum am vrea in ecuatie. Sigur, este o chestie de decizie, dar altii sunt factorii care induc si trezesc reactii, slefuind feminitatea unei femei.Teama unor femei de a-si taia parul tradeaza nesiguranta propriei feminitati.

Adevarata feminitate consta in a-ti asuma "riscul" de a te debarasa de perceptiile canonice si de a-ti construi identitatea in functie de ceea ce ti se potriveste, nu de vrerea lumii. Iar daca parul scurt ti se potriveste, then so be it! Inseamna ca ai inteles ca inceputul feminitatii tale poate tine de asta.
Adevarata feminitate a unei doamne iese la iveala in momentul in care femeia este dezbracata de orice accesoriu, ramanand in inteligenta goala si rafinamentul aferent acesteia(daca exista). Renuntand la accesorii, femeia isi asuma un risc suprem:poate ramane feminina in continuare(mizand pe datul natural si pe increderea in sine) sau poate cadea prada demonilor superficiali, suspinand dupa pleata lunga ce muta atentia de la toate defectele de atitudine.
Daca iesim putin din cutiuta noastra perceptionala si din meandrele tiparelor stramosilor nostri cavernieni, in care feminitatea e generata de lungimea pletelor, atunci ajungem sa gandim realistic cu adevarat. Sigur, taierea parului poate fi doar un exemplu generic si generalist, care nu trebuie neaparat interpretat ad-litteram. Nuantele exista de fiecare data, dar mesajul de baza ramane acelasi.
Pe langa asta, feminitatea este un cumul incredibil de complex de gesturi si atitudini. Sunt convinsa ca ati vazut femei nu foarte frumoase sau de o frumusete bizara, ale caror gesturi v-au vrajit din prima. Sau care v-au facut sa zambiti doar dupa o simpla replica spusa savuros, din varf de buze, in timp ce va priveau sticlos din ochi. Nici nu a mai fost nevoie sa va uitati la lungimea parului. Asta este adevarata dovada de feminitate. Un intreg ansamblu emotional si gestic, care depaseste cu mult bariera lungimii parului.
Meditati la asta inainte sa afirmati, odata in plus, ca feminitatea consta in lungimea pletelor.
Si da, ramonismul a plecat, de fapt, de la lungile discutii purtate cu cei dragi pe tema feminitatii femeilor cu parul lung vb lipsei de feminitate a celor cu parul scurt. Sper ca mi-am facut decizia inteleasa acum.

2 comentarii:

  1. In mare masura, da. Parul lung da un plus de feminitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. @sly:esti sigur ca este vorba de feminitate si nu de instinctele primare, profund sexuale?:)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.