Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

miercuri, 15 decembrie 2010

A fi vedeta pe Facebook

Pe Facebook, toata lumea poate deveni vedeta. E visul suprem pe care il vinde Facebook, marjand pe iluzia de egalitate intre specii si...specimene. Visul asta se vinde scump insa: ajungi virtual, iar tot ce atingi se transforma in virtual, odata cu inaintarea in "relatie". E un virus halucinant, care salveaza unele vieti, iar pe altele le arunca in groapa cu viermi, fara cale de intoarcere..dar cu o stare de nebunie mereu prezenta.

Dar acum ca ti-ai obtinut vedetismul...ce faci cu el?


Sigur, e o intrebare pe care prea putini mai ajung sa si-o puna(scuzati nuanta concupiscenta) odata ce au obtinut: 1. iesirea din anonimat 2. raspuns de la VIP-ul pe care il adora de o viata si 3. prima cerere de sex virtual, de la o bunaciune cu identitate furata.
Multi prefera sa utilizeze irational "dreptul de egalitate" dat de FB, asa ca ajung sa posteze in exces, sa pupe in cur in exces, sa se joace in exces, sa foloseasca aplicatii in exces...sa faca totul in exces, de parca FB`ul ar fi inghitit maine de o apocalipsa si ar disparea toate "distractiile " virtuale brusc. Urat approach, as zice eu! Dar cu adanci implicatii psihologice si sociologice, pe care nu le enumar aici(argumentarea se face pe FB-!!??!!, in PM).
Mai sunt si cei care isi cunosc foarte bine zona delimitata si ingradirile virtuale, considerandu-le nimic mai mult decat simple alternative de moment pentru timpii morti din real. Din astia facem parte: eu, voi si poate cativa din ei. Pentru noi toti, FB se rezuma la comunicare si la fructificarea unor oportunitati care in mod normal nu ar fi ajuns in atentia ta: prieteni vechi regasiti, cunostinte noi interesante si poate 2-3 cuvinte aruncate cu Vin Dieel, care vrea sa isi consolideze (si mai mult) brandul pe online.
Noi inca suntem in siguranta. Cu ei nu stiu exact ce se va intampla insa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.