Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

duminică, 21 octombrie 2007

Alex UnderBase in the limelight



E din Constanta si s-a lansat pe piata de dj de doar cativa ani. A pornit de jos, hotarat sa faca totul pentru a se impune. Ceea ce a si facut, de altfel. E inca la inceput, asa ca nu se hazardeaza cu afirmatii si declaratii. Ii place sa taca si sa faca, sa puna back2backuri..atunci cand celalalt dj e un adevarta tehnic addict. Spune ca nu are nici un idol si ca nu are inca enemies in frontul dj`ilor. Iar pentru el, Constanta, e inca un oras semi amortzit la capitolul clubbing in afara sezonului estival. Meet Under Base, the true Alexander!




1.Constanta a dat ceva dj pana acum. Nu foarte multi, dar asa putini cum sunt..sunt buni. Te-a motivat chestia asta atunci cand te-ai apucat sa spin the record?

"Ce pot sa spun este ca atunci cand m-am apucat de pus muzica ... ca orice tanar pline de vervă, m-a motivat foarte mult “job-ul ” asta, de la titlu până la chestiile de adâncime, iar tot ce-am invatat a fost in beneficiul meu mai tarziu. Ce m-a motivat pe mine a fost faptul faptu ca doi dintre prietenii mei cei mai buni erau deja in bransa( Adrian Sasu aka Dj Yellow si Dj Simon). Ei mi-au dat un impuls si m-au ghidat in tot ceea ce inseamna dj`ng.

2.Esti dj de ceva ani, nu foarte multi, dar indeajuns. Zi`mi cu ce difera stilul din Constanta fata de celelalte zone ale tarii. Ce se asculta mai mult aici si de ce?

"Sunt dj din 2002...Da, ai dreptate. In Constanta nu prea aveam cluburi in care sa se asculte muzica underground. Aici ma refer la genurile care sunt promovate in momentul de fata de dj'ii romani. Si nici acum nu avem. Cand zic asta, ma refer la faptul ca la inceputurile mele, dj`ii puneam muzica foarte comerciala, ce se auzea si prin discoteci la un moment dat. Prin urmare, fenomenul sta sa cada la Constanta! "

3.De ce Under Base?

"Numele de scena l-am capatat de la trupa Win ... a sunat bine la pronuntat si am mers in continuare cu acest nume ! Din punctul meu de vedere este ok! "

4.Pe ce gen te axezi si care e amprenta personala pe care o lasi unui track?

"Ca gen, am preferat muzica electro tech cu influente (techno , minimal , vocal , funky ) , iar amprenta mi-o las in momentul in care o piesa oarecum necunoscuta este "gustata" si de public ,pentru ca atunci vad daca o productie este sau nu pe placul publicului "

5.Te-a ajutat cineva sa te impui pe piata?

"Eu consider ca nu m-am impus pe piata inca... dar "What The Fuck It Is" & "Keeps Me Stronger" au avut rolul lor. Prin ele, am intrat in lumea dj'ilor si mi-am pus si amprenta pe piata romaneasca muzicala !

6.Stiu ca esti prieten cu Lucian Barbulescu. Ce ai avut de invatat de la el?

"Da,este adevarat acest lucru.De invatat,am avut multe lucruri dar totul a tinut numai si numai de mine ! Datorita lui, i-am cunoscut pe Treitl Hammond , Carlos , Liquid , Jay Criss , NTFO si am intrat usor-usor in domeniul asta.

7.Ce urasti cel mai mult la viata de noapte din Constanta?

"Simplu fapt ca este un oras "mort" in cursul saptamanii , weekendul e weekend doar Sambata , in rest ..nimic"

8.Ce alegi dintre electro, dnb and minimal?

"Aleg Electo Minimal ...tinde sa devina un stil de muzica pe placul publicului"

9.Daca ar fi sa te joci cu butoanele, ce combinatii ai alege pentru a ridica in picioare un public din Cta?

"E o senzatie unica atunci cand vezi un un club plin ca ridica mana pe o piesa cu care te joci , dand volumul incet sau jucandu-te cu bass'u si gain'u de pe mixer ... sunt foarte multe combinatii de butoane care le poti face intr-un show , ca publicul sa reactioneze pe ceea ce faci in pupitru"

10.Esti de-al locului, din Constanta. Cum e publicul de aici fata de cel din tara?

"Nu-s mari diferente ,in Constanta de exemplu lumea merge unde este lume , nu-s interesati sa populeze si alte cluburi , prefera ingramadeala in favoarea unui dj invitat intr-un alt club .In tara, fiecare club isi face un nume prin Constantza cu care functioneaza in cursul anului !

11.Ce poti sa faci cu un vinil?

"Hmmm...vinilurile au ramas clasice datorita scratch'urilor pe care le poti face pe ele ... , dar eu am ramas fidel deocamdata cd-urilor , cu toate ca fidelitatea redata de un vinil este alta fatza de cd .Mie imi place cel mai mult sa-l "scratch'uiesc" , prea multe lucruri nu prea m-au pasionat sa invatz sa fac cu un vinil !

12.Ai da viata de dj pentru altceva? De ce?

"Nu,deocamdata! Este o arta pe care vreau sa o practic si sa ma bucur de ea cat sunt tanar ... pe viitor nu se stie ce va fi !Poate ma retrag si raman in productie ...dar tot cel mai bine e cand pui tu muzica ! "

13.Ai zis de mai multe ori ca nu ai un idol. De ce e asta important pentru un dj?

"Nu neaaparat important ,dar eu am crezut mereu in dj'i cu care am colaborat si asta m-a facut sa aspir la astfel de lucruri , prefer ca eu sa devin propria mea imagine si sa-mi placa ceeace fac eu , dupa aceea ma pot uita si la altii "

14.Revin la intrebarea mea obsesiva cu back2back. Zi`mi un nume cu care nu ai pune muzica nici in ruptul capului.

" Greu de spus, pentru ca back2back`ul tine foarte mult si de dj`ul cu care sunt in pupitru. Vara aceasta am avut ocazia sa pun back2back cu multi dj'I, dar sunt de principiul ca a pune back2back inseamna sa pui muzica pentru public si sa dai ce e mai bun pentru lume ,asa ca n-as pune muzica cu un dj care nu stie sa puna muzica ,tehnic vorbind ... n-am nimic personal cu nimeni !

15.Cu cine ai avut probleme pana acum in bransa asta?

"Cu nimeni . Sunt nou pe piata ! "

16.Ai in derulare ceva proiecte. Spune`mi prin ce difera de restul celor de pe piata si de ce Under Base trebuie sa devina un label.

"Poate stilul , poate sound'ul ... Acum , exista foarte multi produce'ri pe care-i apreciez foarte mult pentru ceeace fac ..."Under Base" nu stiu daca va fi vreodata label , daca va fi sa fie , inseamna ca am fost apreciat si in afara granitelor tarii si acest lucru ar tinde sa ma motiveze pentru astfel de lucruri !

17.Crezi ca daca ai fi fost din orice alta zona a tarii, mai ales Buc, ai fi reusit sa te impui mai repede?

"Sincer,nu stiu...m-am impus oarecum repede pentru ca am reusit sa ma fac cunoscut printre artistii romani...Mai am mult de munca pana in momentul in care pot sa zic ca m-am impus , pana atunci merg pe acest drum ,bun ... rau ...cum o fi !Asta e !

18.Ce ii lipseste Constantei la capitolul clubbing?

"Clubberii adevarati , nu fake'urile, si cluburile de specific "

19.Raspunzi la numele Alexandru sau la Under Base?

"La ambele ... "

20.Cand nu pui muzica, ce faci?

"Ma ocup de alte hobby'uri , pentru ca am foarte multe ... imi place foarte mult sa urmaresc evolutia sporturilor de echipa (handbal , fotbal) , sunt un fan al jocurilor pe console ... si ca atare sunt colectionar de jocuri imi ocup timpu' informandu-ma despre noutatile de pe piata "

21.Cum vezi tu un clubber constantean?

"Nu mi-l imaginez intr-o anumita postura sau imbracamnite ... un clubber pentru mine e cel care stie muzica , si e pasionat sa fie la curent cu tot ce e nou ... "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.