Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

luni, 1 decembrie 2008

Vomel si alegerile

Vomel nu vrea sa voteze. Niciodata. El e romanul tipic, pentru care nu exista viitopr, clasa politica fair play, bunastare. El e pesimistul care nu numai ca nu vede dincolo de gura neagra a paharului, dar care refuza sa creada ca exista alta realitate decat cea a lui. Pentru ca a lui e cea mai buna. Are control asupra ei. Se simte bine cand isi plasmuieste reveriile. Pentru ca asa e el. Asa ca Vomel a stat de alegeri acasa. Ca e weekend si el nu munceste pe gratis pentru patron. SI-a luat un pahar de vin..alb..ca rosu oricum nu are cu cine sa il imparta...si a stat in pat, criticand..cand PNL, cand PD-L, cand PSD, cand UDMR, uitand ca el nu si-a castigat dreptul de a critica. Romanii sunt prosti, romanii sunt lingai, romanii isi merita soarta. ASta isi zice Vomel in timp ce incearca sa ticluiasca planuri machiavelice. Pentru ca atunci cnd vine vorba de urzit, Vomel e profesionit. Macar acolo sa fie si el...daca in alta parte nu are unde. La exitpolluri, Vomel statea in pat, cu pixul si foaia in mana, pentru a vedea rezultatele. Nu ca ar intelege mare lucru despre alegeri, dar incearca sa faca scheme, posibile aliante, posibile permutari, poate ca o sa inteleaga si el sistemul. VOmel crede ca ..oricum, politica romaneasca, in afara de mici, bere, blonde si combinatii de amante, nu reprezinta mai nimic. Pe undeva, stie ca are dreptate. Prea multe a vazut el la tv despre grosolaniile astea electorale si nu mai vrea nici sa auda de promisiunile politice, cel putin pana cand nu i se face una serioasa, pe care nu o poate refuza. (doar e si el om, de ce sa nu aiba ca altii..apartamente, masini, bani, obtinute intr-o secunda?). Vomel insa are principii..sau cel putin asta crede. Poate din cauza lor isi roade in fiecare zi unghiile de invidie.

Un comentariu:

  1. De ce nu s-au dus tinerii la vot ?...simplu, pentru ca nu le pasa si s-au obisnuit sa se complaca in ignoranta proprie si sa se afunde zilnic intr-o mocirla de mediocritate si superficialism.
    Poate ca politica i-a dezamagit, politicienii i-au scarbit si poate ca detesta orice lucru legat de acest aspect, dar nu, nu este asa, am vorbit cu ei, cu majoritatea celor care n-au votat, cu tinerii, prieteni sau cunostinte apropiate...nu-nu, nu e vorba de politica, nici macar de dezgust, e vorba doar de ignoranta, doar de o lene dusa la paroxism, pentru ca, pentru cei mai multi, chiar nu conteaza, nimik, inafara de masina lor, curva cu care impart acelasi pat si ratele la banca...restul e invidie si ignoranta...

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.