Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

joi, 29 ianuarie 2009

Don Juanul zilelor noastre

Dincolo de aspectele mondene si moderne ale notiunii, Don juanul este un inadaptat social. Asta spun specialisttii, care adauga ..totodata, ca tot imaginea moderna a lui Don Juan este pervertita si afectata de un compewx oedipian exacerbat. Nu ati inteles nimic pana acum, nu? Sa va explic in detaliu. Cu toate ca imaginea lui Don juan are conotatii negative pentru femei si pozitive pentru barbati(din punct de vedere al cuceririlor sentimentale), el nu este decat un simplu pion intr-un joc al dragostei. Este un maestru cu grave probleme psihologice si comportamentale, care pornesc de la nivel patologic. Mai exact, don juanul da femeii ceea ce are nevoie, fiind in permanenta un nesatisfacut al sentimentelor. Pentru el, de fapt..sentimentele nu exista sau nu se manifesta asa cum ar trebui sa se manifeste: este un constrans al societatii, o victima a unei adulari materne iesite din comun..sau dimpotriva, a unei indiferente manifestate timpuriu...care in postmodernism e asociat cu imaginea metrosexualului. Dar, tine minte, ca atunci cand vorbesti de don juan..nu trebuie sa pici in plasa de a analiza lucrurile la nivel exterior, superficial. Totul e mult mai complicat decat pare si decat arata el. Iar lucrurile devin si mai interesante atunci cand vorbesti de el ca un inadaptat, care nu isi gaseste niciodata locul in societate. Acestea fiind zise, cati don juani nu vezi in jurul tau, care se ascund sub aparenta unei masti de macho fermecator? Iti raspund eu ca sunt multi. Si mai multi sunt cei care doar cred ca sunt don juani.

2 comentarii:

  1. dar ai grija... te va face sa te simti bine chiar si atunci cand pierzi numai ca sa te agate din nou in plasa. Isi cunoaste bine sentimentele dar le cunoaste mai bine pe ale tale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda, cică lor (Juanilor) le-a lipsit dragostea maternă total sau au avut parte de prea multă atenţie când erau mici şi acum sunt răsfăţaţi.

    Can't live with them, can't bury them in the backyard.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.