Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

duminică, 18 ianuarie 2015

Unde au fugit oamenii misto?

Oamenii misto nu o sa ii gasesti prin cluburi, cel putin, nu atat de des pe cat ti-ai dori. Pentru ca lor nu le plac aglomeratiile, baile de multime si zgomotul. O vor face probabil o data, de doua ori pe luna, sa isi readuca aminte ca nu au pierdut nimic de cand au fost ultima oara pe acolo.
O sa ii gasesti, in schimb, in ceainarii, la expozitii de arta, la concerte sau in intimitatea caminului, alaturi de alti oameni misto. Pentru ca ei nu isi fac un deziderat din a se da in stamba. Au fost in zona aia si nu le-a placut. Sau au evoluat si si-au dat seama ca asta nu ii reprezinta. Absolut deloc.
Eu ii gasesc chiar si pe FB. Sunt oameni pe care nu i-am vazut niciodata, dar in prezenta lor virtuala, imi apare un zambet in coltul buzelor. Pentru ca sunt oameni frumosi, care nu se tem sa rada, sa gandeasca, sa opineze, sa motiveze.
Revenind insa, ca orice casta care se respecta, fara a avea vreo pretentie de superioritate, oamenii misto vibreaza doar alaturi de alti oameni misto. Cam asta e regula de baza. Asa ca vor cauta compania acestora in zone nisate, greu accesibile maselor tanjitoare. Adica in locurile alea undemai tuturor li se pare ca nu se intampla nimic: la o pictura, la un fursec, la un film de arta, la tot felul de happeninguri urbane sau in activitati de voluntariat.
Pentru ca oamenii misto se detaseaza de mazga contemporanului  si isi creaza o lume proprie, in care regula de baza e ca nu sunt reguli. E o lume boema, in care sa vorbesti este esential, sa asculti este primordial si sa razi este vital. Pentru ca asta te tine in viata.
Oamenii misto sunt destul de sociabili, maleabili si saritori. Nu numai  pentru cei din casta lor, ci pentru toata lumea. Altruismul ii defineste, la fel cum si sinceritatea lor poate parea violenta, pe alocuri, pentru cei inca adormiti. Insa nu ii vei tine aproape daca discutiile tale se limiteaza la : "ce a facut x-ulescu azi", "ce a fost la TV", "cat de naspa e ala/aia". Nu ii intereseaza lucrurile care nu le aduc implinire, de orice natura. Sau care nu ii stimuleaza intelectual, spiritual. La fel cum nu sunt interesati de lamentarile continue.
Oamenii misto sunt, pur si simplu. Daca ii cauti de ceva timp si nu ii gasesti, reconsidera-ti putin perspectiva si intreaba-te de ce. Atunci cand vei vrea, ii vei descoperi cu siguranta si in jurul tau.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.