Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

duminică, 16 noiembrie 2008

Hai sa iti spun un mic secret!

Se spune ca filmele nu ar trebui sa iti marcheze un anumit punct al existentei, pentru ca se axeaza pe fictiune si plasmuiri lipsite de veridicitate. Eu zic ca nu e adevarat. Si o pot dovedi. dincolo de comercial si profit, filmele sunt intrumente temeinice de manipulare in masa. Iar manipularea nu e intotdeauna rea. Spre exemplu, ma uitam ieri la THE SECRET, la recomandarea unui prieten ce suferea de maxima depresie. Mi-a zis: filmul asta mi-a schimbat viata. Acum inteleg unde am gresit si cum trebuia, de fapt, sa gandesc totul. Am ridicat spranceana in timp ce vorbeam cu el..si mi-am zis...fie...hai sa incerc...nu am nimic de pierdut. The secret e un documentar. Unul chiar foarte bine pus la punct, ce porneste de la ideea ca universul este guvenat de legea atractiei. Nu vorbim de atractia fizica, ci de legea pe care s-au cladit imperii financiare, s-au schimbat vieti, au fost ridicate civilizatii intregi. E legea universala, la fel ca cea a gravitatiei, care se aplica in mod exclusiv insa mentalului. Se spune ca atragi ceea ce gandesti si ca [rintr-un mecanism subtil si fin, gandurile tale se materializeaza. Se spune ca daca gandesti pozitiv si vrei ceva cu adevarat, universul comploteaza pentru a-ti pune la picioare acel lucru. Trebuie doar sa iti stabilesti prioritatile si sa crezi cu adevarat in ele. Se spune ca orice negativism iti influenteaza exista, si asta pentru ca energia negativa pe care o emiti atrage dup sine alte energii negative. Sunt concepte amplu si intens discutate in filosofie is in religiile taoiste, cabaliste si daoiste. E legea care iti descopera secretul vietii. Invatand sa o aplici, devii propriul tau stapan. Oricat de simplu ar parea, ca definitie, e complicat de transpus.si asta pentru ca daca nu iti controlezi bine mintea si gandurile, pici in capcane..pe care tot tu ti le intinzi. Ca si produs media, documentarul depaseste comercialul..seamana putin, ca si concept..cu eternele HOW TO..tipicul americanism, care te invata cum sa traiesti, cum sa depasesti momente..so on and so forth. De tine depinde insa daca reusesti sa si aplici informatiile generaliste din documentar.
PS. CA picanterie, trebuie sa iti spun, ca in timp ce ma umpleam de pozitive thoughts, aflata in impas existential..telefoanele mele au inceput sa sune, in ceas de noapte. Sa inteleg ca legea atractiei functioneaza?

3 comentarii:

  1. Nu Rammone, nu au legatura telefoanele tale nocturne cu documentarul "The Secret"...pur si simplu mi se pare un documentar relativ "subtire" realizat, iar expunerea este "ca pentru tot omu'"...practic "il inveti pe fraier" sa accepte esecul si depresia ca pe un "dupa ploaie vine soare, gandeste pozitiv fraiere ca altceva oricum nu ai ce face, si...probabil...cine stie, oare ? poate ? candva...cand universul o sa fie prielnic, cand mareea o sa fie in flux sau oricum nu conteaza, sa fie acolo, poate si o luna plina si cine mai stie ce...in fine, deci, concluzionand....candva iti va fi bine...sau nu...dar gandeste pozitiv"....una peste alta, e bine sa gandesti asa, dar.....uneori, viatza e asa cum este : de un albastru pur...if yo know whata mean !....so, ca sa raman in subiect, filmul e film, viatza e total aiurea, deci, don't ya belive in souch'a things nigga....oricum ar fi "think positive !"....ciush (omVLADon)

    RăspundețiȘtergere
  2. daca erai putin mai atent la ceea ce am zis eu in intregul material..ti-ai fi dat seama ca exact scelasi lucru l-am spus si eu..dar cu alte cuvinte:) nigga, pow!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmmm...asta nu poate insemna decat un singur lucru..."gand la gand cu bucurie" sau, vorba romanului "gandim the same !" .... oricum, overall...keep up the good blog, ideile sunt bune, expunerea e funny...(omVLADon)

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.