Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

marți, 30 septembrie 2008

W(ho)tf is Apparat?

Si acum sa vin cu o completare la postul de mai jos si sa spun ca minunata colaborare dintr Ellen Alien si Apparat(ce nume ciudat!)nu este de ieri , de azi, ci dateaza de ceva timp. Ba maimult, cei doi au instruit generatii intregi, la capitolul muzica electronica, prin mainile lor trecand mai tot ce inseamna curentul muzicii electro la acest moment. Orchestra of bubble este o prima colaborare..usior simfonica intre ei, dar asta nu le-a incurcat cu nimi cplanurile celor de la Apparat, care s-au impus incet incet pe piata , ajungand astfel la urechilele elextrofililor. Si de ce sa nu recunosc, stilul este unul cat de poate de futurist si perfectionist wanna be. E un fel de chill out session, combinat cu electro..si condimentat cu acorduri orientale tehno`izate la maxim. Stilul Apparat a ajuns, astfel, sa fie unul cat se poate de original. Ca doar vine din GErmania...

HQ Mu-Vi


ASta ca sa vezi ce inseamna muzica si video de calitate.
P.S. : Multam, vermishor, pentru linkuri!

luni, 29 septembrie 2008

Dead or alive?

Ingropati in probleme si griji cotidiene, uitam sa traim. De fapt, uitarea e un simtamant firesc pentru cineva care vrea sa se ingroape pe sine, ca eu de adancime, in strafundurile kitsch-ului. Uitam sa traim, uitam sa iubim, uitam. Si dam vina pe cei din jur pentru amnezia noastra permanenta: uit ca sunt si EU pe langa altii, uit ca parerea MEA conteaza, uit ca NU sunt SCLAVUL nimanui, uit ca banii nu se fac peste noapte. De ce uitam? Pentru ca vrem? Pentru ca nu putem altfel..pentru ca..ar fi o mie de motive si cu siguranta ele sunt personalizate de la caz la caz. E alegerea fiecaruia, numai ca alegerea asta se poate sa fie fara intoarcere. Drept dovada, stau fetele posomorate, pasii facuti alene si in nesiguranta, privirea in pamant si spatele apasat de atatea greutati. Un simplu oftat vine sa completeze o intreaga imagine a dezolarii umane, in care a ajuns sa ne complacem cu totii. Suntem tristi si pesimisti..si am uitat ca nu traim pentru masini, bani, haine si case..ci pentru noi, pentru carnea si sangele din care suntem construiti. CAti dintre voi mai stiu asta?

Ta ra! Tupliza!!!


Nu stiu ce ma oftica mai rau. Faptul ca nu am plecat in concediu, departe de Constanta sau faptul ca acesta mi s-a injumatatit brusc. Nu..cred ca sarea de pe rana o pune altceva. Pozele pe care le primesc de la ceilalti din concediile lor. Astazi, spre exemplu, primesc poze de la un prieten, care a plecat in turcia in concediu. Toate bune si frumoase..chiar ma bucuram pentru om..pana in momentul in care imi spune a are o poza special pentru mine. Hmm..zic..cat de rau poate sa fie?Ei..bine, foarte rau! Mi-a facut cadou o poza cu marea, doar pentru a intoarce putin cutitul in rana. TRebuia sa ma astept la asta, in fond imi promisese ca atunci cand se va intoarce, imi va da motive sa il...urasc!

duminică, 28 septembrie 2008

It`s a definite Sharkey!

Am gasit un motiv pentru care concurentii de la Megastar si-ar pune mana in cap, si-ar smulge parul si cu siguranta s-ar gandi de doua ori inainte sa concureze la un talent show. L-am descoperit intamplator, dar mi s-a luminat fata cand l-am auzit cum canta. Intamplator sau nu..dar cu siguranta..nu, Ben Sharkey candideaza si pentru un taent show din US, si anuma total pop star. Are stil, are atitudine si simte muzica. Plus de asta, are si un zambet absolut incatantator. Asculta`l numai cum face un cover dupa me and mrs jones. REcunoaste ca i-ai da votul numai daca s-ar uita asa la tine!

Si daca nu iti place Ben, poate Christopher Thompson e mai pe gustul tau. DE altfel, cei doi sunt in competitie in cursa finala la Total Pop Star.

Iti cam vine sa spargi acum TV-ul cand ii auzi pe ai nostri la Megastar, huh?

I think i love..F1!

Ma uitam ieri la spotul itv pentru formula 1 de anul trecut(nu ca s-ar fi schimbat prea mult fata de cele din anii trecuti, dar..hai, treaca de la mine..ca grafica este excelenta!)..si observ..la un moment dat..doua motive pentru care sa imi intre in sange F1. Unul e Hamilton..ca deh..e mulatru..iar celalalt e Button, doi dintre asii sportului in sine. Lasand asta la o parte, uita`te inca o data la spotul ITV, care isi merita toti banii si toata atentia!

Masculine touch


Cat de bine merge eleganta masculina cu senzualitatea? Perfect, as zice, chiar...perfect. Numai ca senzualitatea asta masculina e prost inteleasa cateodata, iar cei mai multi/cele mai multe pica in panta paganismului obscen, trecand cu usurinta de bariera frumusetii formelor, a conturului bine definit, al armoniei trasaturilor, al senzualitatiii gesturilor. Nimic obscen in asta. Nu oricine se bucura insa de senzualitate, pentru ca senzualitatea nu poate fi fabricata nici macar de cei mai profi operatori de imagine sau artisti foto. Senzualitatea e nativa si perfectibila, dar numai atunci cand o ai. Un corp frumos e senzual, la fel cum o simpla privire prinsa in gros plan iti poate da peste cap toate planurile.


Important e sa stii sa faci diferenta intre obscen si simpla analiza. Pune-i costum un om senzual , usor neslefuit..si ai tiparul perfect al barbatului dupa care suspina mai toate femeile.


Pune un tip cu un aspect ferchezuit in costum...si risti sa ai un kitsch inspre care aspira toate demoiselele fara minte. Unul poate starni reactii, pe cand celalalt lasa sa transpara ordinarul din el. Hai sa iti dau eu un exemplu de senzualitate interpretabila, in functie de hormonii don`soarelor. Uita`te la imaginile care vin odata cu materialul..si o sa iti dai seama imediat despre ce vorbesc.

Chubby..meeee??!!

Momentul adevarului. Inspir , imi tin respiratia, expir. E exercitiul pe care il fac ori de cate ori ma uit in oglinda. Parca m-am mai ingrasat, zic de fiecare data. Dumnezeule, cat sunt! Parca pantalonii astia imi veneau acum 2 luni. Nu am crezut niciodata ca o sa am mania asta..sa ma uit in oglinda si sa ma lamentez de gramele pe care le-am pus. Numai ca...din lipsa de..caracter si de nervi, am inceput sa ma confrunt destul de des cu momentul adevarului. Si ce adevar!Ma gandesc cu oroare la faptul ca la 60 de ani se prea poate sa fiu obeza..sau daca nu obeza macar un shrek uitat d elume, prin vreun colt al existentei. E dementa tipic feminina..sa isi analizeze fiecare schimbare a siluetei, care ar putea duce si la o modificare a numarului de la pantaloni.Mhm.ma gandesc eu..oare cat purtam acum 2 ani? Ca parca sa zic ca nu imi mai incap pantalonii..nici fustele, iar totul incepe sa plesneasca pe mine. Asa se gandescte orice femeie! E chinul prin care trece in fiecare zi, pentru a arata impecabil in fata celorlalti. Numaica unele duc sentimentul la extrem..si trec in partea cealalta, a obsesiei nemotivate, in care totul pare hiperbolizat, iar formele de felina parca prind contur de casaloti. CEea ce imi aduce aminte, trebuie sa ma duc la sala!

sâmbătă, 27 septembrie 2008

Trenduri de mall

Moda de Mall. Exista, sigur ca exista! Se aude din fata! Din fund, o manuta se ridica si aud o voce: Dar ce are, draga? Brusc, se rupe filmul si o aud pe Andra: FAta, vezi ca eu mi-am luat blugii rupti, nu o sa fie greu sa ma recunosti, ca prin Mall nu se poarta asa ceva. DAr ce se poarta prin mall, mai exact, as intreba? DAca ar fi sa ma iau dupa duduile cu genti imense, care isi plimba botinele albastre prin mall, as zice ca se poarta rozul, movul, tenisii, emo`ul, parul cret si mare, bentitele, rochiile vaporoase in combinatie cu cizmele(deh..moda de italia!). Mai mult decat atat, asa am aflat ca pantofii cu toc din lemn sunt la mare cautare, iar suncile postate in afara pantalonilor, la fel de trendoase. Mai mult, daca nu ai sosoni rosii, pantaloni pana sau mulati in combinatie cu knitwearuri, deja ti-ai ratat existenta, iar daca nu te pitiponcesti sa mergi la Pizza Hut(jenibil!), deja poti sa iti iei adio de la viata sociala. Auzi, da` ce are daca ma imbrac in pantaloni baggy si jachetele plusate? Nu crezi ca m-as simti mai bine? In fond, eu nu vreau sa demonstrez cat de ...emancipata si inzorzonata e garderoba mea!

Pentru ca nu mai puteam, pentru ca aveam nevoie, pentru ca era o solutie.

Mi-am ispasit pedeapsa de 2 saptamani in care nu am vorbit cu el, 2 saptamani in care am ales sa ma izolez de tot ce e in jurul meu. Pentru ca nu mai puteam, pentru ca aveam nevoie, pentru ca era o solutie. Asa ca alaltaieri, l-am bagat in seama printr-un clipait din gene pe mess. Ma asteptam ca prima replica sa fie de sfinti ..si a doua de mama. Nu. A fost o intrebare: Ai inviat, Crangasu? Luata prin suprindere, Crangasu nu mai stia ce sa raspunda. SA fi inviat? Asta presupune o moarte prealabilka..da, creierul mi-a murit..dar oare sufletul si prezenta fizica au facut la fel? Pentru ca nu mai puteam, pentru ca aveam nevoie, pentru ca era o solutie. Am raspuns deloc prompt, dupa ce m-au chinuit toate raspunsurile lumii: da... Ai noroc ca iti cunosc toanele, se aude de la celalalt capat al firului, intr-o convorbire telefonica mall- casa lui. Crangasu incepe sa rada. Pentru ca nu mai puteam, pentru ca aveam nevoie, pentru ca era o solutie. Stie ca a comis-o, dar asta nu o opreste sa rada sarcastic, in timp ce isi lasa prietenii la masa si face cercuri prin mall, vorbind la telefon. E doar el, nu poate sa stea serioasa in timp ce vorbeste cu el la telefon! E el, cel care vrea sa scape sapunul la dus, intrebandu-se daca asta l-ar face din hetero-gay. E el, cel caruia nu poti sa ii inchizi gura decat intr`un singur moment, si atunci cu mare greutate. DAr oare de ce a inceput Crangasu sa vb din nou cu el? Pentru ca nu mai puteam, pentru ca aveam nevoie, pentru ca era o solutie.

Sacosa trademark

SAcosa la purtator. Iata o natie pentru care sintagma asta capata inteles cu adevarat. In timp ce altii se lupta pentru inlocuirea sacoselor din plastic sau hartie cu altele biodegradabile(si eventual nu in sute sau mii de ani), romanii inca se falesc cu numarul de sacose pe care il detin. Fie ca sunt de hartie, fie ca sunt de plastic, sacosa ajunge un adevarat trademark al romanului, care nu se poate lipsi de ustensila mai sus mentionata. Le vezi peste tot, in toate culorile posibile, cu toate labelurile trecute pe ele. Este cu adevarat o mandrie sa ai sacosa la purtator, pe care sa scrie GUESS, ZARA, BERSKA, LEE COOPER sau alte marci de care tanti floarea din coltu` satului nu visa sa auda niciodata..daramite sa le care dupa ea in microbuzul ticsit de oameni. Am observat inca un lucru: romanii COLECTIONEAZA sacose, lucru care pe mine ma scoate din sarite, avand in vedere inutilitatea a 100 de lucruri similare cu aceeasi functie. Mai mult decat atat, parintii si bunicii intra in posesia unor exemplare cat se poate de trendoase din minunatiile de hartie. ASa se face ca imaginea sacosei la purtator devine cu atat mai hilara cu cat creste etatea celui care o poarta. Cum ar fi sa vezi un batranel de 70 de ani cu sacosele de la jolidon sau Berska sau o batranica ..ce are sacosele de la FOx? Stii de care as vrea eu? Una pe care sa scrie ROmarta sau Fabrica de ciment sau....hmm...salonul Igiena. SA vezi atunci dce furori fac cu sacosele mele colectionate prin oras!

Am o senzatie. Ma poti ajuta sa scap de ea?

RElatie. CE cuvant greu! Dar ce se intampla cand totusi relatie asta trece de atractia sexuala, fizica..si se duce la alt nivel, cu totul si cu totul neasteptat?Aici nu ma refer la evolutia fireasca a unei relatii serioase, care dureaza de ani si ani, ci pur si simplu la atractia irezistibila dintre un el si o ea care abia se cunosc. Atractie intelectuala si spirituala, tin sa precizez. Mi se intampla foarte des sa dau peste persoane pe care nu le cunosc, dar pentru care simt brusc...sentimente! Sentimente nu de iubire, ci de profunda intelegere. Am senzatia ca le o stiu de o viata, ca le ghicesc fiecare miscare printre randuri si ca stiu exact cand se simt incomodati de un raspuns, de o situatie, de o intrebare. Nu se numeste deja vu, nu se numeste traire empatica, ci pur si simplu e un ... feeling care nu iti da pace. E acel sentiment ca citesti un om numai uitandu`te in ochii lui, ca te intelegi cu el din gesturi si replici. Mi se intampla lucrul asta. Nu foarte des, dar si atunci cand se intampla, da nastere la tot felul de interpretari.O simpla atingere poate declansa o reactie in ant, o simpla replica te poate aduce pe culmile inaltatoare ale invidiei celor din jur. E fabulos sa te joci cu impresiile celor din jur si sa ii manipulezi, astfel incat sa creada exact ceea ce vrei TU sa creada. Ti s-a intamplat asta vreodata?

miercuri, 24 septembrie 2008

Vii la Berlin? Fac baietii cinste pe 4!

Lumeeee, Lumeeeeeee!!! Pe 4 octombrie, se redeschid proiectoarele , luminile, ying-yangurile, beaturile de exceptie, invitatii de vaza, chefurile de soi la Club Berlin. Si cum baietii nu puteau sa lase totul la mana Hazzard`ului(decat daca Hazzardul e la plural si are dj in coada), baietii de la Club Berlin striga marea adunare. Asa ca, de la mic la cel mai mare, toti sunteti asteptati la Club Berlin, pe 4 octombrie. De fapt, baietii ti-au facut deja programul, asa ca nu indrazni sa pleci nicaieri fara voia lor, pentru ca cei doi hazarzi promit ca te pun la colt si te pedepsesc cu beaturi o noapte intreaga: ai underground, ai drum`n`bass, ai tehno, ai minimal si il ai si pe Marika, proaspat servit pe tava de platane.
Nu scapa ocazia. Acum e momentul sa inhati oportunitatea, sa o legi bine de picioare si de maini si sa faci o furie in Berlin de toata pomina. NU mai sta pe ganduri si cheama-ti gasca din nou la Berlin, ca ne intalnim pe 4, ca pe vremuri...adica anul trecut!
P.S. : Si asta e doar inceputul!!!

duminică, 21 septembrie 2008

Don`t have sex with ur ex!

Uite de asta incerc eu sa ma conving de vreo doua zile, cand scuzele, explicatiile, scuzele, motivele..scuzele..scuzele si-au facut de cap in ograda mea. Cand unul, cand altul..din trecutul amoros..s-au gandit sa ma mai intrebe de sanatate, de motivele(din nou)care ma tin ocupata, de planurile de viitor pe care le am si ...din nou..de motivele care ma tin ocupata...in ideea ca poate voi reveni la vechile obiceiuri, fie macar si pentru o singura seara de nebuneala in pat, renuntand astfel la alte obligatii care ma...obliga. MM..parca sa zic ca am alte lucruri mai bune de facut decat sa ma sexuiesc doar pentru amorul artei. Pentru asta exista futacii de meserie, care sunt folositi si aruncati ulterior in mormanul fericirii sexuale si al epuizarii fizice.

vineri, 19 septembrie 2008

Despatie

E cu Alexandre in fata, pentru cei care se itnrebau ce este cu titlul pe care l-am pus la post. Mai mult decat atat, e inotator de origine canadiana. E unul dintre sportivii aia frumusei care creeaza furori in randul mimozelor din toata lumea, mimoze care ajung sa baleasca in fata televizoarelor la campionatele mondiale , doar in speranta ca il vor vedea in slip, ii vor vedea surasul, ii vor vedea fiecare muschi tresarind de talent. Si cum orice sportiv nu poate fi hot decat cu un PR bun, managerul lui Despatie l-a aruncat si prin alte ograzi. L-a bagat prin reclame, l-a bagat prin filme, ca doar asa se creeaza imaginea omului. Cata dreptate a avut.

miercuri, 17 septembrie 2008

Insetata de normalitate

Imi plac oamenii normali. Imi place sa stau la o cafea cu ei..sa le savurez incruntarile, destainuirile, sfaturile. Imi place sa le sorb orice cuvant..in timp ce stau turceste pe fotoliile comode din cafenea. Imi place lejeritatea si imi place sa smulg normalul din absolut orice activitate pe care o am. Imi place sa imi iau expresso`ul meu lung cu granini de portocale...si ciocolatica bonus si sa stau sa observ. Imi place cand e liniste, cand e innorat afara si eu stau la terasa. DIncolo de orice ciudatenie, imi place normalitatea. Imi place linistea si imi plac persoanele care pledeaza in rolul de adevarati cavaleri. Imi place sa ii vad ca mai exista, imi place sa ii vad cum nu se dau in stamba, imi place sa ii vad cum imi sorb privirea si reactioneaza cu un zambet dezarmant atunci cand le zambesc. Viat e frumoasa..si daca iti da portocale, stoarce`le intr-un pahar si gust`o pe deplin in aer liber!!

luni, 15 septembrie 2008

Fobii

Am oroare de banci. De banci, de spitale si de saloane de coafura. Nu stiu cum se face, ca ori de cate ori intru intr`una din institutiile mais us mentionate, ma transform! Brusc, inteligenta imi scade, pasii nu mai sunt atat de siguri, iar privirea devine usor tampa(si se mai si vede, la dracu!). Nu as putea sa imi explic sincopa, nici retardul temporar, dar pentru 15 minute, sunt exact acel om obisnuit pus fata in fata cu sistemul, uitandu`se cu jind la cheia de aur si la rotitele angajatilor de acolo. Mi s-a intamplat si azi,cand am intrat la Piraeus, in ideea si credinta ca sunt mare si tare! Ghici ce! Cum am intrat, am devenit mica si insipida, sorbind cu nesat vorbele deloc pline de duh ale doamnei de la ghiseu, cu o mustacioara lunga, de mai mare mandria pentru feciorii din sat! A doua lovitura am primit`o la salon, cand distinsa doamna, pe care o rugasem doar sa ma tunda..a crezut ca suntem pritene si a inceput sa imi dea sfaturi care mai de care in styling si intretinere a parului(cel de pe cap, evident!) I-am zambit strengareste in oglinda si am inceput sa ma uit pierdut, tamp, tot in oglinga..incercand sa focalizez cu privrea un punct inexistent pe tavan. Mi-a mers destul de bine, pana cand am observat zgatiile de viitoare emo care se uitau la mine, tot in oglinda!Am pufait pe nari, am injurat in gand copilele de 15 ani, venite sa se faca frumoase..si mi-am vazut mai repede de treaba, cu punctul meu in minte!am rasuflat usurata abia cand am iesit din salon, cu un sfert din podoaba capilara ramasa pe jos!

Addicted to...shower gel!

Am o problema! Bun..o sa imi spuneti! Si ce e cu asta? Sti ca ai..si nu una..chiar mai multe. DAr nu stii ce fel de problema. Asculta`ma putin..e o obsesie, mai mult..legata de geluri de dus. Se pare ca mi-am dezvoltat o adevarata manie din a achizitiona geluri de dus. Nu din oricare, ci din cele de la Bourjois. Snobism, o sa spui..dar nu..daca poti deceni addicted la geluri de dus.eu sunt dovada mai mult decat elocventa, care vine sa depuna maturie in orice proces. Am toata gama..pe care am achizitionat-o in ultima luna pe nerasuflate. Am nevoie de toate? Evident ca nu..asa ca daca micutii din tarile slab dezvoltate au nevoie sa miroasa a ciocolata, iata un vis pe care li-l pot indeplini cat ai zice..APA CALDA!numai ca ma indoiesc sa aiba asemenea dorinte de ..lux, din momentul in care ei nu au ce sa manance de la o zi la alta. Chiar si asa, constienta ca nu pot folosi simultan 4 recipiente de geluri de dus..toate cu arome care mai de care mai exotice(de la crin, pana la green tea, ciocolata si angelique)..eu continui sa le iau. Imi mai trebuie 2 sa am gama completa!
PS: oare o fi vreun tel verde pentru dependenta de geluri de dus? Pentru ca..ma gandesc ca eu am SIGUR nevoie de asa ceva!

vineri, 12 septembrie 2008

E important!

Incredibil cum iti poate lumina fata un simplu zambet sau o replica de apreciere de la un om cat se poate de drastic. Incredibil cum poti mobiliza un grup de oameni, implicandu`i in mici comploturi catre ceilalti. E incredibil cum poti satisface un om aplaudandu`l pentru munca pe care o face zilnic. Un simplu multumesc iti schimba viata, la fel cum o bataie de umar si o imbratisare sunt de ajunspentru a sti ca ti-ai facut treaba cum trebuie. Important e sa ii faci pe EI sa rada, pentru ca tu te poti amuza pe urma de modul in care vorbesc despre asta. Important e sa stii ce sa faci, cum sa faci si cum sa iti tii echipa aproape. Important e sa ii faci importanti prin ceea ce le zici si sa le multumesti cu o plecaciune de rafinament chinezesc. Si cel mai important...sa nu te simti TU important, pentru ca asta ar da peste cap toate pronosticurile. Asta inseamna munca de productie. Si acum..ca m-am contaminat...cu greu mai pot gusta si altceva.

La final de matinal

Azi am luat ultimul val de matinal la CTV. Dupa trei luni in care am ras, am plans, an urlat, am facut sedinte si ne-am stors si ultimele picaturi de inspiratie, am intrat in vacanta. Revenim din octombrie, cu forte proaspete si in hainute noi. Numai ca nu despre asta vroiam sa va zic. VRoiam sa va zic despre cum am facut niste oameni fericiti. O mana de oameni dedicati, care si-au dat totul pentru a suporta 3 ore chinuitoare de matinal, o mana de oameni care au injurat impreuna, s-au amuzat impreuna, s-au chinuit impreuna. Le-am facut surprize azi, pe ultima suta de metri, asa cum se cuvine si asa cum se practica si pe la case mai mari. I-am avertizat de ieri ca nu stiu ce iiasteapta si ca le pregatesc o emisiune cat se poate de altfel. Nu m-au crezut pana azi, cand le-am zis moderatorilor ca nu le dau desfasurator. S-au uitat la mine intrebator si m-au mai intrebat odata. RAspunsul a fost acelasi: ASta e prima surpriza in emisiunea de azi. habar nu aveti ce va asteapta. Numai ca in tv, nu poti sa pasatrezi secretul cu toti: ai regizor de emisie, ai asistenti imagine, ai sunetisti, care trebuie sa stie in fiecare secunda ce trebuie sa faca. Asa ca ne-am baricadat in regia de emisie, de unde nu am lasat sa iasa nici o informatie. Azi, moderatorii au devenit invitati si operatori platou, iar reporterii- moderatori. Azi, luminile s-au aprins treptat pe primul tronson si s-au stins treptat pe ultimul. Azi, toata lumea a primit biletele de multumire (cu mici picanterii strecurate in ele)..pe care au fost nevoiti sa le citeasca tare. Azi, am dat frau liber imaginatiei si am dedicat tuturor celor de pe sticla melodiile cu ...care m-au terorizat 3 luni de zile. Tot azi, le-am dat poze compromitatoare pe post, fara sa stie..dar de care au fost nevoiti sa se amuze(NU imi pare rau ca v-am scotocit in computere, stati linistiti!). Azi, am facut o plecaciune si am aplaudat regia, fara de care nu am fi putut face nimic. Azi, am dovedit tuturor ca suntem o echipa de profesionisti, care stiu sa faca show. Va ador si va multumesc!
PS: In curand, o sa aveti si imagini postate pe blog din ultima editie, asa ca..fiti pe faza!

marți, 9 septembrie 2008

I wanna be evil!


DAca ai fost la Fatboy Slim, la Hanul Piratilor, cu siguranta stii mixul. E exact cel care a deschis setul lui Slim pe plaja din Navodari, in fata a mii de oameni. M-am chinuit vreo luna sa il descopar pe youtube, asta dupa ce facusem numeroase incercari de a descoperi numele piesei in sine. De altfel, mixul apare si in seturile din Ibiza ale dj-ului care a reusit sa stranga sute de mii de oameni la un singur party.
Si va mai spun inca ceva. Originalul apartine Earthei Kitt, intr-o melodie aparuta pe piata pe undeva prin 1962.

Grando-mano



Sa suferim putin de cultul grandomaniei. Specially to ME!

Demascarea complotului

I-am lasat azi pe ai mei singuri in emisie, pentru vreo 15 minute. Nu de alta, dar aveam de facut niste micute documentari, pe subiecte cat se poate de straine pentru mine. Asa ca m-am priponit in fata Pc-ului si am drumul la televizor, la concurenta: Razvan si Dani. din pacate, doar ochii erau pironiti in computer, ca urechile erau deja revendicate de cei doi de pe Antena 1. Asa ca....mancarimea devenise acuta. Se simtea nevoia trimiterii unui mesaj..doar asa...sa testam viteza de reactie a marelui trust intact media. Asa ca...HOP! o adresa tastata la destinatar si doua cuvinte in mesaj..si nici nu stiu cand am dat send. Satisfacuta de planul meu marsav, care venea sa demonteze mitul antenistilor am ras machiavelic in sinea mea, ca un grinch uracios care boicoteaza craciunul. Numai ca fericirea mea a durat prea putin. Pana cand am auzit vocea suava a luminitei, in pauza. Vorba vine, suava..cam greu se poate spune suava cand urli pe holuri!!!! "Auzi, Ramona?? Tu ai trimis mesaj la Razvan si Dani??" Usor ....aeriana...ezit sa dau raspunsul. CLipesc frumos din gene, ma uit la Luminita a mea si ii spun, cu vocea strangulata..."Da...de ce?"...RAspunsul a venit tot tipat "Fata, ti l-au citit pe post, fata! Si au zis tot, si mesajul si tot numele!". Singurul lucru pe care voiam sa il fac in momentul ala urlat a fost un simplu straigt face, in semn ca replica nu ma daduse pe spate. Simteam , totusi, niste mustrari de constiinta, care nu imi dadeau pace: am tradat interesele. La naiba, m-au demascat!

Vine targul!

Iar imi iau sosete! Asta e gluma pe care o fac de fiecare dat cand se opinteste un TINITEX in ograda Constantei. De ce? Pentru ca astea sunt singurele lucruri pe care mi le-am luat..in EXCEs de la targ, din toata oferta sutelor de firme expozante. Drept pentru care, m-am trezit cu seci de sosete pana la glezne, in toate culorile, pe care nu mai stiu cum sa le intrebuintez si de cate ori sa le schimb pe zi pentru a le roti pe toate. GRandomanie, as spune!

Suntem depresivi!

Depresia e o boala. Nu e o anomalie emotionala, nu e o dereglare a sentimentelor si a atitudinii. E o boala. Iar de asta s-au prins cercetatorii in urma cand 10 ani, cand ritmul sinuciderilor deja crescusera alarmant in randul deprimatilor. O persoana din 5 este predispusa la a face depresii de-a lungul vietii si ce este cel mai rau e ca boala poate afecta pe oricine si poate lovi oricand. Mai mult decat atat, cu toate ca e tratabila prin psihoterapii, depresia poate reveni atunci cand lumea tip-e mai draga. Unii spun ca depresia este ura prost directionata, adica spre interior, o ura care genereaza fobii fatale, cum ar fi anxietatea. Altii spun ca este genetica si ca porneste de la educatie si de la propria ei constientizare, de altfel, unul dintre pasii importanti inspre vindecare. Nimeni nu stie cure sau solutiimiraculoase in afara de terapii costisitoare. Este cu atat mai dificila depresia, cu cat nu exista un mecanism specializat care sa o depisteze la timp, cu exceptia propriilor simturi. Si de parca nu era de ajuns, romanii au ajuns si ei sa fie depresivi, fie datorita imposibilitatii de a se adapta la realitatile care ii inconjoara(asa numitul vid de real), fie datorita unui bagaj emotional mult prea incarcat. Asa ca..ganditi`va de doua ori inainte sa folositi un cuvant precum derpimat pentru a persifla starea cuiva. Va puteti molipsi si voi de aceasta boala.

luni, 8 septembrie 2008

un nou inceput

e luni dimineata. ma uit la ceas. 5.10. ma culc din nou pe perna, apasand butonul rosu, pentru a opri alarma. stiu ca o sa sune peste inca 10 minute, asa ca ma gandesc ca as putea sa folosesc alea 10 min pentru a`mi odihni ochii rosii de somn. nu prea am mare succes,pentru ca nici nu apuc sa pun capul pe perna, ca imi suna iar telefonul. nervoasa, pun mana pe telefon si il inchid. cu gesturi lente, ma tarasc din pat, catre baie, sa vad ce fatza vad in oglinda. hmm...nimic neobisnuit, aceeasi ochi verzi, obositi, cu o fata usor trasa, dar cu un zambet strengar in coltul gurii. ce chestie! imi zic! tot eu sunt...de parca ma asteptam sa vad pe altcineva in fata ochilor, ca si dublura in oglinda.ma spal pe fata si imi strang parul, pentru a nu-l murdari de cremele si lotiunile pe care urmeaza sa le aplic. e insetata fata mea, mi-e greu sa ii potolesc setea atat de repede. Imi suna telefonul. Ionut e jos, ma asteapta. Intr-un maraton desavarsit, imi adun hainele, le pun pe mine repede si imi inghesui tot felul de lucruri in geanta, gandindu`ma ca imi vor fi de folos, la un moment dat. cobor scarile in fuga si deschid usa de la masina molcom. ma uit la ionut. rade! imi vede fata obosita si nu se mai oboseste sa ma intrebe ce am. stie deja.

duminică, 7 septembrie 2008

Telepatie de grup

Il sun pe cearli azi. De mentionat pentru cei care nu stiu, cearli este , dupa cum prea bine spune el insusi, cel care sufera de cultul personalitatii. Vrea trei ore de emisie pe zi, in care sa apara la televizor, daca se poate fara moderatori si sa vb incontinuu despre...sport. CEarli este seful departamentului de sport si este cel pe care il bazaie toata lumea atunci cand vine vorba de invitati pentru emisiuni. Asa ca, azi se facea ca...in lipsa de idei, il sun pe Cearli miraculosul sa il rog sa imi dea un numar de telefon de la VCM Tomis, in ideea ca il are. Prompt ca intotdeauna, CEarli raspunde la telefon si inainte sa ii spun ce vreau de la ceausicimea lui, imi spune: "Special am lasat telefonul deschis astazi. Asteptam 2 telefoane. Unul de la tine si unul de la Andra. Zi-mi cand sa vin in emisiune".Eu, suprinsa pana la refuz, incep sa rad la telefon si ii spun,la ora 9.00, daca tot s-a oferit, fara a sti prea bine de ce vrea sa vina..dar daca vrea sa vina ..inseamna ca s-a intamplat ceva important! Inchid telefonul si imi dau seama: ROmania- Lituania, 0-3!!!!Si cand te gandesti ca eu vroiam sa ii spun de volei!

Catedrala, intre traditie si controverse

Putini stiu ce este Catedrala din Constanta, dincolo de traditia care o inconjoara si sfintenia care ii ghideaza drumul. Putini stiu ca istoria ei este una plina de controverse si ...foarte putini stiu ca, dincolo de toate, Catedrala a starnit una dintre cele mai mari controverse din istoria Bisericii Romane. Sa ibncepem cu ineputul. Doi specialisti din Constanta, pe numelelor Doina Pauleanu si Virgil Coman merg pe actele istorice care atesta prezenta catedralei in Constnta si descopera unul dintre cele mai mari minunatii ale cunoasterii, doar pe baza corespondentei inregistrate intre clerici, artistii care au lucrat la biserica si ministerul culturii, de la acea perioada. Pana la sfintirea catedralei, in 1895, lucrurile au fost cat se poate de complicate, spun actele. Si asta pentru ca cel care a facut picturile in biserica, a fost acuzat de faptul ca figurile feminine din icoane seamana cu femei controversate , contemporane cu autorul lucrarilor, una dintre ele fiind chiar sotia doctorului friedman, una dintre personalitatile de vaza ale societatii constantene. Drept pentru care, a izbucnit un mare scandal. Pe de o parte, erau clericii si mirenii, pe de alta erau personalitatile momentului, care alcatuisera comisii de analiza in vederea stabilirii unui diagnostic. concluzia a fost simpla: pictorul a fost declarat nu eclectic si pionier al stilului, ci eretic, iar picturile au fost refacute, cu mentiunea ca li s-a adaugat si acel grad de hieratism care le lipsea. Mai mult decat acest scandal, cercetarile au scos la iveala si un alt aspect cutremurator. Odata cu mutarea unor arhive ale PCR in arhiva DJAN COnstanta au fost descoperite, printre documentele ascunse de ochii curiosilor, imagini ale Catedralei, dupa bombardamentele din 3 august 1941, atunci cand altarul acesteia a fost distrus in totalitate.
Mai multe aflati in octombrie, atunci cand Virgil Coman si Doina Pauleanu vor lansa monografia catedralei, de altfel prima catedrala romana de la alipirea Dobrogei la Patria mama, in 1878. Tot atunci afli si cine e pictorul controversat, care a declansat un scanda de proportii in ortodoxia romana.

miercuri, 3 septembrie 2008

Sex undercover

Am orgasm. Multiplu. Cu tipete, cu urlete de neuroni, cu sfasiat alegoric, cu perversiuni discursive, cu arcuiri de limbaj.Ma domini si imi dai palme perverse peste trupul limbajului, udandu`mi cuvintele cu un realism ce ma face sa gem. Gem...arcuita, intr`un spasm continuu si contractari extaziatice ale muschilor gandirii. Im vin in minte franturi de conversatii, franturi de viata, franturi de orgasme anterioare. Nu le pot compara cu cele de acum. Simt cand intri adanc in mintea udata de pragmatism, simti cand penetrezi violent materia cenusie. Iti simt fiecare zvac in mine, iti simt limba orgasmatica ....o simt cum cauta sa se incolaceasca peste buzele conversatiei. O iau in dinti si sug incet din ea seva cunoasterii, intr`un geamat continuu. Am mustrari. Constiinta mea e in delir. Tip : ESTE! TU, te eliberezi intr`un tremurat plin de substrat. Te-ai eliberat de stresul existentei. Acum, el ma acopera pe mine

Sa te sug!

Oricat de trivial suna cuvintele de mai sus puse intr-un context al discursului, gestul nobil care sta in spatele crearii injuriei vine sa scuze insasi utilitatea ei(nu-i asa??). Povestea celor trei cuvinte, devenite forma de salut de vreo cateva zile este pe cat de banala, pe atat de fun. S-a plecat de la un mesaj primit pe un profil online, mesaj in care o domnisoara isi oferea vadit serviciile catre un distins domn cu buze senzuale. Numai ca domnul in cauza nu prea a gustat invitatia venita pe neasteptat(mai ceva ca o mangaiere suava pe dos in inghesuiala din metrou). Mi-a zis, am ras, am ras..am deplans saraca faptura ce vroia sa isi ofere gratis serviciile online(cine zicea ca in viata asta nu trebuie sa platesti pentru femei, mare dreptate a avut!)..dupa care am luat copyrightul domnisoarei pe replica As vrea sa ti`o sug, pentru a-l transforma intr-un salut..stimulant: SA TE SUG. Ce metoda mai buna cunosti pentru a-ti incepe dimineata daca nu cu o replica precum asta?
PS1: Povestea asta nu incepe cu a fost odata ca niciodata, pentru ca fetii frumosi nu si-o sug, iar ilenele cosanzenele nu isi ridica rochiile ample pentru a le fi gadilat...orgoliul in turnurile de fildes. Sau ...cel putin, asta e singurul lucru pe care basmele omit sa il spuna.
PS2. Ma intreb oare cum ar suna un basm erotic

Papu`n sus, papu`n jos!

Atunci cand stai cu aceeasi oameni mai mult de 10 ore pe zi, incepi sa iti dezvolti anumite ticuri si repplici pe care ti le permiti in grupul in care supra-televizuiesti. De asta ma conving pe zi ce trece, atunci cand vine nea Popa(fara basca) si ma trage de breton, atunci cand imi cioncnesc burtile cu Ciki, atunci cand il vad pe Stu si ridic mana in aer, cu degetelele inclestate in pumn si urlu: PAPU! Faza cu Papu nu este foarte veche, dar are o istorie interesanta(pe care nu v-o relatez. SIC!). Pe scurt, eu si `lil Stu am descoperit ca avem cunostinte comune...nu atat de comune incat sa le fie mentionate numele aici, in schimb. Una din ele este si acest Papu(dar nu degeratu`!), care a ajuns sa fie in ultima perioada o adevarata fobie pentru urechile lui Stu. Si asta pentru ca de cate ori ma vede, stie care este primul cuvant pe care urmeaza sa il scot pe gura.
Fobia Papu a degenerat astazi, cand eu si stu am inversat putin rolurile.O mica balba la final de emisiune ...si aud casca deschizandu-se..cu o voce suav de baritonala care imi spune: Ce-ai patit , mah, Ramona? Iar ti-e gandu` la Papu!