Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

duminică, 2 mai 2010

Blocaj de parada.

Dar etalarea fitzelor de prost gust nu este singurul minus ingurcitat la nivel de Mamaia.Au mai fost si blocajele, carora ..sincera sa fiu..nu le duceam dorul. De data asta, blocajele au avut o cauza clara: Parada de 1 Mai din Mamaia, laudata si raslaudata de toata lumea. Treaba cu parada asta e simpla: au vrut oamenii sa faca ceva, le-a iesit un semi-ceva si se vor bate incontinuu pe umeri pentru succesul semi-ceva-ului finantat din bani publici.
Opinez ca Parada a fost inutila.Nu acum, nu in Mamaia, nu cu trafic blocat pe o statiune intreaga, nu cu lipsa de benzi de urgenta pentru ambulante si masini de la rutiera, nu cu un cap de linie pentru parada dus la Hanu` Piratilor.
Inteleg ca sunt unii care au vrut sa rupa gura targiului prin parada asta..dar, fratilor, cum sa rupeti gura targului cu astfel de evenimente cand romanul are pantalonii rupti in cur de criza si buzunarele ciuruite..tot de aceeasi criza?Voi chiar credeti ca le mai puteti lua ochii cu lucruri "scumpe si frumoase" cand ei isi dramuiesc bugetele zecimate si rasdecimate?
Revenind, parada a fost o hazardare, al carei scop a fost, probabil, acela de a tine turistii pe litoralul romanesc. Ca sa vezi, surpriza! Tot au migrat spre cel bulgaresc.Partea cea mai simpatica a paradei, dincolo de "valentele artistice" a fost lipsa benzilor de urgenta si intentia nobila a organizatorilor de a duce capatul de linie al paradei in Hanu` Piratilor, pentru a nu bloca traficul din Mamaia. Este puerila decizia, daca luam in considerare cele 3 benzi pe sens din Mamaia si amarata de banda singulara per directie de mers de la Han. Explicati`mi si mie, mamica, rationamentul logic pentru decizia asta, pentru ca sinapsele mele nu se leaga azi.
Poate ca nu as si fost atat de vehementa in exprimare daca nu as fi fost unul de sutele de indivizi blocati in trafic, de la 18 pana la 20, in statiunea Mamaia. Doua ore am fost conectata la fitzele summeriste, manifestate "precoc", incat am simtit cum imi vine toata mancarea inapoi. Si de parca nu era de ajuns, auzeam si ambulantele din 5 in 5 min, incercand sa treaca de gramada compacta de masini, pentru a ajunge la destinatii. Surpriza! Nu aveau loc nici pe o parte, nici pe cealalta. Multumim organizatorilor care s-au batut cu pumnul in piept, ulterior, pe posturile publice de televiziune cu grandoarea si originalitatea evenimentului. Un sincer "multumim!". As vrea sa zic si un "la cat mai multe!", dar mi-am dat seama ca nu am de ce.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.