Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

joi, 23 august 2007

The award for worst music ever goes to....

Pana acum ceva timp(nr-azi, 23 08.2007), ma gandeam ca viata mea nu are nici un sens daca nu am ajuns in Costinesti sa ma destrabalez.Tot auzisem de Discoteca Tineretului, care face legea pe acolo..si mi-am zis..frate, trebuie sa ajung si eu o data...sa vad cu ce se mananca discoteca aia din semisalbaticie de imi tot vorbeste toata lumea de ea. Asta pana cand am auzit ca intrarea e 2o lei..asa ca am preferat sa raman sa o ard bizar in Mamaia, prin Fiat Caffe, Gossip sau altele de gen...cu fitze sau fara fitze..dar care merita sa dai atat la intrare! Bunn..dar nu asta e problema..Azi am pus mana pe o compilatie din Discoteca Tineretului, a eternului si inconfundabilului GEo da Silva. De altfel, mai ascultasem some of his work..cu ceva dubii..dar i-am laudat comercialu`..desi nu ii intelegeam titlul..si nici acum nu o fac prea bine, recunosc.... Bine..nici nu stiu prea multi care ar face pe camionu` prin discoteca sau oriunde...uu..laka laka..i`ll do it like a truck`a. Asa ca sub egida..faceti ca un camion(whatever that means), am trecut peste socul initial si sechelele de rigoare si am mers mai departe cu ai mei Shuie Paparude, Gojira, Tiesto in exces si altii(aahh..the sound!!).
Numai ca abia azi am realizat cam cum sta treaba in Tineretului si nu pot sa nu ma intreb..ce medie de varsta au cei care ajung acolo(mai mult de 15, nu dau), ce target au ..si ce requesturi au..de pun muzica asta!!?? Si cand zic muzica asta..o zic in cel mai serios si indignat mod cu putinta...omitand intentionat preferintele publicului si politica firmei. Nu pot sa concep..si nu credeam ca mai exista un comercial atat de penibil..ca manifestare si ca sound ..nici macar in cele mai neatinse de civilizatie colturi ale Romaniei: versuri scoase din putul artificial al gandirii, de data asta, digerate pe nerasuflate de fetite cu codite si baietei cu zale la gat, cu ritmuri depasite ca structura, ca forma..ca si continut. DAarr... am ascultat cu rabdare toata compilatia(o incercare nereusita de copiere a stilului Sash si a comercialilor de prin afara, ca sound)..am oftat, mi`am luat o cafea..m`am rasucit...incercat sa ma abtin..sa nu dau drumul lacrimilor de ras..dupa care am trecut in extrema celalalta..apreciind macar efortul.
Sunt rautacioasa..stiu..si as vrea sa scriu de bine, pentru ca nu am nimic nici cu omu`..., nici cu muzica lui..careia nu ii gasesc pic de esenta! Dezavuez, in schimb...lipsa de decenta muzicala pentru urechile formate cat de cat, urechi care sunt insangerate in cel mai rau mod cu putinta cand dau de stiluri ca astea. Fiecare cu ale lui, corect..dar macar..putina decenta si originalitatea sa fie..touchu` ala ..cu care se lauda toata lumea si pe care prea putini il au.
Toate ca toate...ca ritmurile erau uki(si asa..plagiate cum erau), cu un dance prafuit(romanesc, de stil Genius) repus pe note si acorduri...postmoderne..cu niste voci tot 90`s ..de imi aminteau in mod inevitabil de cum se miscau tot prin perioada aia salvarii lui MC Hammer prin afara.
Bine ar fi fost daca si mixurile astea aveau impactul lui Hammer...un lucru in comun cu Hammer..tot il au insa..cad ca un hammer(ciocan) in capu` celor care le asculta..pentru ca daca nu esti really drugged sau anesteziat..nu ai cum sa gusti asa ceva. Am zis ca de ritmurile dance clasice si simpliste nu ma leg prea mult..pentru ca sunt catchy..dar versurile...oooo..versurileeeee!! S-ar rascoli in mormant tot geniul muzical daca le-ar auzi! Si lasa geniul muzical..si Guta s`ar rascoli in vila lui imensa daca ii trec pe la ureche versuri copilandre de genul "cand te uiti asa..aha..eu te fac sa te..aha". Sincer..mi-au adus aminte de vremurile de trista amintire si saltimbacism..cand ma duceam in discoteca din Tabara Navodari si dadeam din manutse frumusel...ca asa ne punea Dj`ul si ma uitam la tipul ala mucos care statea timid in colt.
DAmmnn...nuu!! Ideea e sa evoluam..sa E-voluam...sa fim originali, sa brevetam stiluri, nu sa le furam pe ale altora, nu sa creem opere de arta imuzicala ieftine, pe care le bagam pe gatu` pustimii din Costinesti..nu sa regresam..in nimic!!Ori cu versuri si stiluri ca asta..ne ducem naibii in mai putin de 5 ani de pe piata muzicala internationala!!!

Un comentariu:

  1. Evolutie in Romania...Dream on Ramo...N-ai sa vezi la noi...Mai bine facem ce face vecinu decat sa facem noi ceva nou :| "Traiasca Discoteca Cocalarismului...pardon...Tineretului" *hurray*

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.