Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

miercuri, 10 iunie 2009

Photo-impress-o-rama

Titlul spune tot. Pentru cei care au sclipirea sa il descifreze.Si da, mergem tot pe stereotipii, pentru ca astea prind bine si repede.In plus, daca informatiile tot sunt puse in pamflet, de ce nu?
Ii vezi zilnic. Pentru ca zilnic iti arunci ochii pe poze. Mai pe un hi5, ai pe un myspace sau poate chiar pe un tagged.Te rasfeti zilnic cu tot felul de pozitii inghetate digital, cu tot felul de snapshoturi bizare, in care fiecare incearca sa isi arate muschii(la propriu si la figurat). La naiba, ai chiar doua site`uri specializate in comentarii si analize pe imagini dubioase si bizare. De data asta, nu comentam imaginile. Nu de alta, dar in spatele lor se afla cu siguranta incercari de mascare a unor complexe(psihologic vorbind) si nevoia de identificare cu turma-pentru a nu fi blamat(sociologic vorbind).
Introducerea a fost facuta, asa ca imi ramane doar sa va fac un top al celor mai..neinspirate pozitii de snapshotuire, un fel de bad juju al avatarurilor:

1. Poza de webcam-pixelata, in ceata, in lumina proasta si deloc favorabila...proprietarului. Nu conteaza, demonstreaza ca e potent intr`ale webului..dar nu taman ca Pacuraru.

2. Poza cu burta la vedere, prin ridicarea frivola a tricoului. E frumos cand ai ce arata(dar nu scuzabil neaparat), dar cand padurea Letea si regiunile deluroase si-au facut loc sub bluza prea mulata, bad juju! E porcin ..de-a dreptul si nu impresionant.

3. Poza cu masina. Nu orice masina, ci alea de import, cu geamuri/usi deschise..eventual si o trapa atasata vizual..sa vada fetili ce are baiatu`. Partea a doua ca prietenul pozantului tropaie din picioare in afara pozei, sa ii dea dracului masina mai repede.

4. Poza travestit. Cand esti travestit, e natura ta si e de inteles.Cand esti straight si folosesti scuza travestit sa te maimutaresti, atunci ramai mai bine un urangutan ne-imortalizat in poza, pentru ca te feresti de rasete inutile si batjocoreli continue.Daca insisti sa o faci..sistematic, inseamna ca sindrilele de pe casa ta nu sunt solide si ca iti meriti soarta.

5. Poza-cur. Asta nu suport. Un barbat cu fund impadurit si inmugurit, care isi arata tuleiele in fata camerei, sprijinit de pereti sau in pozitii feminine. Aici se merge pe premisa...futere non futere, laba necesarum est. Iar cand laba e pusa pe cur, gura intredeschisa si privirea patimasa catre camera, problemele se inzecesc. Curva masculina!

6. Poza cu baietii. Aici e instinctul de conservare.Pardon, de turma.Pardon..de nulizare a personalitatii. Mai exact, individu` isi ia gasca da baieti ..si sticlele aferente si se face ca se distreaza, uitandu`se piezis la ala de face poze, sa prinda omu` esenta.Se intalneste si in varianta el cu baietii de gat, el cu sticlele, el cu fundu` la canera, el pe tron, ei in casa-unu` peste altu`(calaretii lu` mama!)

7. Poza-Bastanu`-Bibanu.Asta nu e poza de familie. E poza singulara, in care subiectul isi umfla peptul acoperit de lant da aur si isi arata bunurile de pret:telefon, telefon, telefon, chei de masina, ghiuluri.Nu e cocalar, uraste cocalarii.Ii place doar al dracului de tare sa il vada lumea bazat. Si pe el, si pe burta lui.

8. Poza cu..catelu`(scuzati cacofonia)E buna pentru a agata gagici. In unele cazuri, da chiar rezultat.Le ofera gagicilor ocazia de a zice "ce catel frumos!"(cand stapanu` e urat) si "ce catel frumos, semana cu stapanu`"(cand stapanu` e frumos). In ambele cazuri, poza este bagata in...seama.

9. Poza cu prosopu/poza seminud in baie. Atitudinea de megastar al budei este asociata in general cu ochelari de soare si oglinzi. Multe oglinzi. Iar boticul, bolduit..intotdeauna.

10. Poza cu putzulica. Nu facuta de putzulica, ci cu focusare pe putzulica.Nu inteleg de unde nevoia de a`ti fotografie putzulica, sincera sa fiu(probabil..vreun complex oedipian sau experienta traumatizanta), pentru ca o femeie nu va sari niciodata sa comenteze: ce mare e putulica ta! Ea nu are, doar imprumuta..si de cele mai multe ori..se multumeste si cu dimensiuni mai mici, in lipsa de altceva. In plus, femeia se gandeste la putulica..dar niciodata cu ea. Varianta poza cu putulica poate fi accesorizata cu un chilotel cu trompa, sa il tina pe neastamaparat in..corzi.

11. Poza semiprofil. Eu o asociez cu snapshoturile de politie, alea cu placute, de le fac baietii de la Criminalistica/Image Track/AFIS/. Ei o asociaza cu erotismul. Mare greseala!

12. Poza cu PC/laptop. Cu cat mai performant, cu atat mai bine. Daca are si niste feresxtre de mess in spate, cu atat mai bine. Vede lumea ca el e cautat!Ca doritoarele au 14 ani si ii sunt verisoare, alta discutie deja.

13. Poza-ingeras. Asemanatoare pe alocuri cu poza-travestit, la nivel gestual. E poza in care ei capata fete demonice, sub aparenta unor ingeri.Sau invers era? Adica...isi schimonosesc fetele, pornind de la ideea tampita ca femeile se topesc dupa asa ceva. Cele de scoala generala, posibil.

Lista poate continua. Poate ma ajutati si voi cu niste completari..ca vad ca mi s-au imbulzit cuvintele/ideile pe ..tastatura si mi`e greu sa le ordonez. Si daca tot ai citit postul asta, du`te si pe aici, ca de la baietii de aici mi`a venit ideea.

2 comentarii:

  1. Pai daca e vorba de baieti, cele cu teancul de lei, euro, dolari (astia ar putea intra la 7), cele cu fundal de stiri protv, in care sa scrie ceva de genul "Fermecatorul a lovit din nou", iar la fete, cele mai tari sunt alea cu curu si alea tolanite pe covoru din sufragerie. Aaa... si sa nu uit, de pozele cu gagici la masa in club, binenteles cu ochelari de soare...

    RăspundețiȘtergere
  2. oo..da, da.aia cu gagicile e dementiala! si cu boticul tuguiat, cu fata din semi`profil si carliontii cazand pe decolteuri adanci:)).recunosc, sunt doar invidioasa!:))

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.