Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

miercuri, 19 decembrie 2007

Lansare CRONICI TOMITANE- revistă de cultură urbană


Lansare CRONICI TOMITANE- revistă de cultură urbană constănțeană

Pregătește-ți ochii pentru ceva ce nu au mai văzut niciodată: știri, evenimente, cronici, turism, cultură, toate puse într-o formă urnbană, pe care mulți o ințeleg, puțini știu să o folosească. Prima revistă de cultură urbană adevărată din Constanța se pregătește să iasă la suprafață și să dea din coate agresiv pentru a-și câștiga locul printre publicațiile de profil.

De ce CRONICI TOMITANE?
Cronici Tomitane este un proiect cât se poate de recent, dar bine pus la punct al unor jurnaliști constănțeni. Făcut din pură pasiune(că de lipsă de ocupație, nu poate fi vorba), Cronici Tomitane are un singur scop: acela de a umple golul cultural pe care Constanța îl are în acest moment. Fie că este vorba de cultură urbană, fie că este vorba de cultură în sensul exhaustiv de definire, Cronici Tomitane vrea să educe cultural targetul pe care și l-a impus și să îi ofere informațiile urbane de care are nevoie pentru a se integra în spațiul public urban. Dovada că.... Cronici Tomitane este un altfel de proiect este și numărul mare de sponsori pe care a reușit să îl acapareze, încă de la primul număr. De asemenea, ideea a fost cât se poate de bine primită și de reprezentanții cluburilor constănțene, cât și a cafenelelor din Constanța, care s-au oferit să distribuie revista fără a sta pera mult pe gânduri.

Prin ce se deosebește proiectul Cronici Tomitane de restul proiectelor existente pe piață?
CRONICI TOMITANE este un produs mediatic ce îmbină semnificația tradițională a conceptului de cultură cu semnificația urbană a acestuia. Din acest punct de vedere, răspunsul la întrebarea de mai sus este foarte simplu: ariile tematice acoperite depășesc ca și număr pe cele ale proiectelor deja existente, axate numai pe partea de clubbing. Turism, știri, cultură, clubbing, fashion, sunt numai câteva dintre domeniile abordate în paginile noului proiect Cronici Tomitane . De altfel, chiar și denumirea noii publicației vine să ilustreze modul în care vor fi abordate materialele, la fel ca și domeniile pe care se va axa publicația. Cronici Tomitane nu este exclusivistă, ca și target, pentru că nu este axată pe un domeniu de nișă. Mai mult chiar, Cronici Tomitane are încheiat un parteneriat cu o firmă de organizare eventuri la nivel local, drept pentru care la fiecare event organizat va fi principalul partener media. Diferența față de celelalte publicații care au recurs la același sistem este faptul că toate parteneriatele încheiate până acum se fac la nivel local, nu la nivel de centru. Aceasta este, de altfel, și intenția publicației: de a promova valorile locale și încercările înregistrate la nivel local de a suplini golul cultural. Astfel, perspectiva de abordare este în mod evident diferită față de intențiile celorlalte publicații, îndreptate către centru.
Care este stilul CRONICI TOMITANE ?
Stilul urban, în care limbajul este foarte accesibil, la nivel de discurs. Chiar și materialele care se pretează la un stil official sunt tratate în stilul informal, pentru a transmite mesajul sau ideea central a construcției discursive. Elemente de jargon, construcții lexicale accesibile, expresii new trend, toate își au locul aici, în Cronici Tomitane . Cât despre diversitatea stilurilor abordate, putem vorbi de acoperirea tuturor genurilor jurnalistice: de la banala știre(îmbrăcată în limbaj de stradă), până la reportaje, interviuri și pamflete. Formatul este mic, la fel de accesibil ca și limbajul, facilitând astfel procesul de citire.

Cum se distribuie CRONICI TOMITANE ?
Sistemul de distribuire este similar cu cel al publicațiilor de profil Clubbing. Cronici Tomitane se poate găsi cluburi, baruri, cafenele sau locurile aglomerate, care se pretează la sistemul direct de distribuire.

Un comentariu:

  1. A aparut vreun numar? Daca da, in ce baruri este distribuita revista? Sunt foarte curios sa o rasfoiesc. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.