Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

marți, 24 iulie 2007

Cobai de inalta tehnologie

Note to self! Trebuie sa incep cu asta, pentru ca ma apasa mustrarea de constiinta. Am o revista de facut, m-am blocat in mod total stupid intr`un material steril, si fac orice altceva..numai revista nu, de doua zile!
Bunn..si trecand peste premisa de la care porneste peroratia, care este..mi`am gasit alte metode de a`mi cauta inspiratia. Pe net, in mod evident! Pentru ca, vezi tu, e nasol cu inspiratia..daca nu o ai..pot sa te zbati, sa te zvarcolesti..ca nici macar un rand inteligibil nu o sa iti iasa. Si cum cautam eu inspiratia asta...pe net..dementa caniculara m-a facut sa imi creez un cont pe Noi2..Am tot dat next..am tot incercat sa refuz sa rapund la intrebarile lor prestabilite, pentru ca am si eu minte sa concept altele. Nu s-a putut! Atrebuit sa las o mare parte a profilului necompletata. Profil pe care l-am facut pentru ca ma tot saturasem sa primesc invitatii pe mail de la diversi din lista. Buunn..mi`am zis cu o mare deznadejde..sa vedem dara..ce iashte aici! Nimic interesant, as putea spune. Un site de agatat, pentru oameni disperati(mai mult sau mai putin), refulati si complexati, care isi gasesc alinarea si curajul in spatele monitorului. TRebuie sa recunosc, ca faceam asta pe la 14 ani, cred..cand era boala cu MIRC`ul. DAr..cum am un blog..si asta e o comunitate foaaarrte mare..am zis..hai sa incerc sa il mai promovez putin.
Trecand peste asta..am dat search(tot din lipsa de ocupatie), pe profiluri de indivizi din Constanta: mai grasuti, mai slabuti, cu par..fara par..tatuati..care mai de care in pozitii cat mai smechere si fabricate..sa atraga atentia si vizitatori pe pagina lor. Nu m-a pasionat prea tare asta, desi iubesc sa ma uit la poze. Dar am gasit altceva interesant, care pana acum nu mi-a sarit niciodata in ochi. Descrierile lor de profil!Sunt nebuna, stiu..dar ma gandeam ca e modul cel mai evident de promovare de "eu" ca si produs. Pentru ca asta devii online- un produs, pentru care strategiile de marketing si de promovare a imaginii sunt vitale. Pe baza lor, ai vizitatori pe pagina, lumea de vede, mai bagi un mesaj la shoutcast..si voila! Esti celebru in comunitatea online si toate lumea wants to be ur friend. Numai ca pe Noi2 nu se intampla asa. Ma uitam pe descrierile lor..si unele sunt dezolante de-a dreptul:oameni de o sinceritate debordanta, ce scoate la iveala defectele, oameni blazati, oameni pusi pe agatat. CAtegoriile se definesc foarte bine odata ce le citesti decrierile: se mizeaza pe acelasi duo inconfundabil- victima-prada. Unii posteaza intr-o ipostaza, altii in cealalta. It`s the way the world goes round. Sunt unii care stiu sa iti faca foarte bine promoting, respectand regulile pietei online. Anunturi de tip: "sunt tanar, sunt frumos, restul descoperi pe parcurs" sau "sunt tot ce ai visat. Cauta`ma!" Numai ca nu atragi prea multi cu genul asta de descriere. E vorba de abilitatea pe care o ai in folosirea cuvintelor, pentru ca pe baza descrierii, multi te aleg. Poza conteaza in masura in care completeaza sau infirma descrierea. Trasaturile morale principale reies insa din descriere. E chestie nu de psihologie, ci de sociologie, mai degraba, de modul in care rezonezi ca om..cu o comunitate, de modul in care reusesti sa realizezi legaturi. Sunt unele profiles unde descrierea e copy`paste`atata sau se folosesc fraze sablon..care in mod evident nu reprezinta proprietarul profilului. Cu cat diferenta e mai mare dintre ele, cu atat devine mai interesant. TRist este insa faptul ca internetul a ajuns sa inlocuiasca cu succes comunicarea cu dexteritatea(si asta o zic mereu) si sa te puna in nefericita situatie...de a`ti alege viitorul printr`un singur click. SIgur, procesul se simplifica, dar la fel se intampla si cu trairile, reduse la o tastatura si un mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.