Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

marți, 15 decembrie 2009

Care ramane dintre portocalii, galbeni si rosii?

Ca politica e o curva, nu mai este demult o noutate. Au demonstrat-o 20 de ani de asa zisa democratie in care mutarile si permutarile au ametit alegatorii. Integritatea platformelor si odctrinelor a devenit o carpa pe care multi au folosit+o pentru a se sterge la...gura de excesele baloase ale puterii.
Ani la rand, votantii au vazut un PD care a facut aliante cu PNL, cum s-a decimat cu aripile tinere, cum s-a reorientat in peisaj si a facut fuziuni peste fuziuni pentru a ajunge in forma finala de...PDL si..bineinteles, pentru a-si da mana cu putin timp in urma cu PSD. Probabil ca am si rescris recordul la ipocrizie/sete de putere cand am marcat alianta dreapta-stanga, ca si coalitie de guvernare.
Bineinteles, sa nu uitam tentativele esuate ale PNL de a se strecura prin ciurul lui Eratostene al ciolanului politic. Eliberati de increderea impovaratoare a electoratului(care nu a mai investit de nici unele in doctrina liberala), PNL a ajuns cumva, in mod paradoxal, pionul cheie intr-o triada de guvernare ce pare strutzocamilistica de-a dreptul: PDL-PNL-PSD.
In mod bizar, PNL a jucat mereu rolul de Hopa Mitica, ce s-a dat dupa vantu` PDL-istic si PSD-istic, pana i s-au rupt cracile in grupari de tot felul: sustinatorii lui Crin, sustinatorii lui Tariceanu si liberalii conservatori. Cu un partid decimat si haituit de la guvernare in urma coalitiei PDL-PSD, PNL a venit cu "salvarea" Crin, demonstrand odata in plus ca notorietatea partidului umbla dupa cum ii sunt interesele interne.Dupa lovitura in jugulara data de rezultatul primului tur de scrutin, PNL s-a reprofilat ..din nou: a dat mana cu PSD, refuzand categoric o alianta cu cei de la PDL, in amintirea vremurilor de mult apuse.
Orgoliile de partid s-au dus pulii cand Tari a intrat in susoteli cu Basescu, care l-a reactivat politic, mizand pe faptul ca este un "maidanez" PNL. Atunci, s-a reprofilat ideea unei coalitii refuzate vehement de Antonescu in faza initiala.
Deh, rezultatele turului se modificara, Baselu isi intra in paine pentru al doilea mandat, iar Geoana isi lua un dublu sut in cur:atat de la electoral, cat si de la partid!
Pentru ca, nu-i asa, in PSD se intampla acum ce era normal sa se intample:se rupe, frate!se rupe! Recent, Oprisan a sarit la Gatul lui Geoana, iar demisiile in PSD au inceput sa curg amai ceva ca laptele si mierea din tara fagaduita.
Scenariile posibile nu sunt greu de dibuit:PSD se reorganizeaza, Geoana posibil sa cada(din nou) in cur. Cu toate astea, pare ca nu se vrea reactivarea politica a lui Nastase, al carui dosar inca se ingroasa.
Punem pariu ca "Bunicuta" coace ceva frumos?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.