Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

joi, 3 decembrie 2009

Geoana a fost redundant

In tabara PSD-ista, lucrurile au stat altfel. TEnsiunea ultimelor zile, alianta compromisa din start cu PNL si feedbackul groaznic de puternic venit de la Timisoara -au facut pe Geoana sa se clatine azi, si in discurs, si fizic. Stapanirea de sine a disparut, si micul Geoana a preluat ce era de preluat de la Iliescu si Antonescu:circul, stilul zeflemist si tonul condescendent, ce ar fi trebuit sa ii asigure lui o postura/pozitie sigura si olimpiana. Bullshit! REplicile lui Basescu l-au lovit atat de tare, incat s-a dus naibii tot din primele minute.
Discursul sau infloritor si inzorzonat de la prima runda, pe care l-am apreciat sincer in faza initiala(laudand chiar strategia discursiva impecabila) s-a dovedit a fi de aceasta data un mare fiasco. Atat pentru Geoana, cat si pentru PSD. S-a vazut ca Geoana si-a invatat lectia ad litteram de la maestrul Ili, fara insa a disemina informatiile, care inca gravitau, fara nicio legatura intre ele, in nebuloasa platformei program. Si Antonescu a avut contributia lui la realizarea imaginii Goana pentru a doua dezbatere. Antonescu i-a dat ofensiva si discursul persiflant, pe care Geoana nu il avea la prima runda.
Problema este ca Geoana a fost obositor si plictitisor, repetand aceleasi idei pe care le-a invatat ca un discipol cuminte:Johannis, PNL-PSD, Udrea, "cred cu tarie", pensionari si pensii mai mari, "da` spuneti ce ati facut in 5 ani", "cand sigur o sa fiu eu presedinte", reformam constitutia, reformam sistemele, avem planuri/avem proiecte, spijinim ONG-urile. Redundanta lor insa nu le transforma in meme, ci mai degrama in indici care blocheaza receptarea mesajului.(bu!)
Greseala staffului a fost ca nu i-a reprofilat putin discursul si nu l-a dezbarat de automatismele verbale cu care a innebunit o Romanie intreaga. Punct minus pentru Geoana la capitolul asta. Punct minus si pentru faptul ca eu, in calitate de alegator, nu am inteles nimic din platform lui program, incercand sa inot printre atatea automatisme si clisee. Punct minus pentru slaba documentare, care nu i-a adus decat un deficit de imagine si pertinenta. Generalizarea conduce din nou, la blocaje in comunicare, iar vorbaria excesiva(desi frumoasa), nu convinge un electorat mort de foame.
Inspre final, echilibrul s-a destabilizat si a scos la iveala un slab control asupra subiectelor dezbatute:privirea trada invingereea, tonalitatea vocii era ridicata(denotand o iritare clara), iar gesturile necontrolate ii sporeau si mai mult nesiguranta. There for, de aceasta data, GEoana s-a dus la fund cu acelasi discurs cu care a castigat prima data.
De remarcat este si anomalia orientarii in discurs a lui Geoana, care a dat drept exemplu al democratiei absolute SUA. Nu stiu ce legatura o avea democratia tipica occidentului cu doctrina social-democrata, dar trecem peste acest aspect.
In concluzie, Geoana nu este un bun locutor si nici nu cred ca va fi vreodata, chiar si asa indoctrinat de Iliescu. Insa are avantajul fizic in fata lui Basescu, impunand prin prezenta si postura. Nu ca ar conta enorm, dar conteaza.
In schimb, gestul de a-i face cadou lui Basescu o carte a fost o marlanie crasa si i-a distrus din temelii toata imaginea de diplomat cizelat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.