Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

vineri, 4 decembrie 2009

Surpriza lu` Turcescu

In mod clar, unul din elementele cheie ale confruntarii a fost "surpriza" venita din partea organizatorilor. Foarte bine pozitionata la finalul dezbaterii, rolul surprizei a fost acela de a rupe monotonia unei structuri cursive si de a propune un alt nivel de provocare. Cei doi combatanti au primit cate un "cadou" din partea organizatorilor, regula fiind ca acestia sa desfaca minunatia doar dupa ce vor raspunde la intrebarile moderatorului. Care intrebari, nu mai era o supriza pentru nimeni ca vor fi de atac. Provocarea lansata nu a fost insa de a raspunde la intrebari, ci de a jura pe Biblie pentru veridicitatea celor spuse.
Si aici a inceput amuzamentul: Geoana a ezitat inainte de a pune mana pe Biblie,iar mimica faciala i-a incremenit. Pentru un observator intr`ale decodarii gesturilor, asta inseamna ca pentru a exista aceasta stare de fapt, trebuie sa existe o tensiune/presiune interna. Ori tensiunea interna nu poate fi decat o minciuna sau un raspuns ceva mai departe de adevar.Mai mult, faptul ca GEoana nu a tinut mana permanent lipita de Biblie in timpul rostirii juramantului, tradeaza nervozitate si neincrederea de a-si lipi mana de un obiect incarcat simbolic, un obiect sfant, care e punct de reper spiritual pentru alegatorii lui. Faptul ca si-a dezlipit mana de Biblie tradeaza, din nou, frica de a intra in contact cu un alt tip de justitiar- cel suprem.
La Basescu, lucrurile au fost mai simple: a rostit juramantul repede, uitandu-se in ochii lui Turcescu si ai romanilor(prin intermediarul numit camera).REpede, scurt, de parca vroia si el sa scape sau sa se lepede de juramant cat mai repede.Dar gestual vorbind, nu a avut scapari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.