Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

miercuri, 2 decembrie 2009

Care Revolutie, mah?

Mi-a trecut ieri pe la urechi cuvantul "revolutie". In alt context decat cel al revoltei populare/lovituri de stat din 1989. Mai exact, in contextul prezentei lui Geoana la Timisoara, unde timisorenii l-au huiduit pe stimabil de i-a sarit apa in cap si platformele program pe nas. Ale lui sau ale lui Iliescu,mai putin conteaza acum. Ce conteaza este ca huiduiala grupata si injuraturile cu puli si cristosi au devenit, in opinia tuturor trusturilor media, ditamai revolutiunea.
Toata tara a luat foc la cur, editiile speciale au curs cu nemiluita la TV, iar vitejii moderatori au incercat o seara intreaga sa desluseasca misterul "flash mobului" violent din Timisoara. Care violenta, fratilor?Care revolutie? Cea regizata de sponsorii de partid pentru un rahat de campanie electorala? Despre revolutia asta vorbim? Care revolutie, culmea! Taman in campanie electorala s-a gandit sa aiba loc, avand ca stindard nobil satulia poporului roman fata de sistemul abject in care s-au balacit 20 de ani de zile! Adicatelea, 20 de ani de zile, nu i-a deranjat nimic, acum s-au gandit ei mai bine si au realizat ca ei nu mai pot.
Pornind de la premisa revolutiei, discutiile in platou s-au incins i-ar comparatiile absurde s-au infiltrat printre crapaturile necaptusite cu bani ale televiziunilor. Toata lumea isi dadea cu presupusul, Ciuhandu era luat la rost si dadea(tot culmea!) exact raspunsurile pe care le asteptau moderatorii colorati politic. Catamai coincidenta!!
In tot acest scenariu de prost gust, citesc updateurile de pe ziuact.ro: 40 de studenti s-au adunat in fata Prefecturii Constanta, in sprijin fata de tinerii din toata tara. O singura intrebare am: Cine i-a trimis pe tinerii patrioti in fata Prefecturii, pentru a sustine nobila cauza "revolutionara"? CEva nu se pupa la scenariul asta: pe de o parte, avem tinerii care nu se duc la vot, pentru ca nu mai cred in sistemul politico-administrativ si parghiile democratice. Pe de alta parte, "voi" imi spuneti ca s-au mobilizat ei asa, de la sine putere, pentru a sustine cauze pline de verticalitate.Taman in campanie! Abject si stupid mod de a manipula, dragilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.