Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

duminică, 17 februarie 2008

Hot spot cu Dan 0 from Synthplants



Despre Dan 0, nu stiu cat de multe stiti. Pentru cei care o mai ardeti bizat pe la partyurile outdorrs, e imposibil ca numele asta sa nu insemne ceva pentru voi. si asta pentru ca Dan 0, Oantza pentru cunoscuti este fondatorul unuia dintre cele mai mari labeluri de evenimente de la noi: Synthplants. Multe se pot spune despre Dan, si mai multe despre labelul de care este mandru. Am incercat sa il dezbrac pe Oantza..de haine, de cuvinte, de fitze..de ce vreti doi, pentru a vi-l aduce pe blog, in forma lui bruta si cat se poate de naturala. O sa va dati seama daca am reusit citind materialul ed mai jos:

1.Fondator al Synthplants. Cum de v-a venit ideea? Nevoie sau pur entertainment?

Vis si nevoie, pentru ca in perioada aia incepuse sa ma enerveze “scena clubbing” de la noi.

2.In numai cativa ani, ati ajuns sa concurati cu branduri ca Sunrise. V-a fost greu sa dati din coate?

Nu ma intereseaza sa concurez cu nimeni, chiar am si incercat sa colaborez cu cei implicati in treaba asta, dar fiecare are ideile lui iar eu tin foarte mult la ale mele.
Am incercat mereu sa aduc artisti care m-au impresionat prin productiile lor si sa aibe un sound Synthplants.

3.Aveti probleme in a aduce oamenii la party-urile voastre? Va axati pe un cerc restrans, dar fidel sau incercati piata cu degetul?

Mda…nice one.
Pai hai sa zicem ca initial proiectul a fost inceput pentru a atrage public cat mai into music si care sa inteleaga ideea de a asculta muzica electronica in natura, un loc frumos, o plaja, stele pe cer, sunete, sentimente, experiente…
Pe parcurs, odata cu o gaura foarte mare in bugetele noastre am decis sa facem evenimente mai acesibile pentru un public mai numeros.Precizez ca nu am facut compromisuri niciodata in ceea ce priveste muzica la evenimentele Synthplants.
4.Ati avut eventuri si la Mamaia. Ce nu a mers?

“Nu a mers publicul la mare” . Iar alternativa/concurenta era in Bucuresti, unde de fapt este si 80% din publicul de muzica electronica.
Sa vorbim despre Ekzit si celelalte festuri de promovare a dj-lor autohtoni. Pe cine ati reusit sa ridicati prin party-urile astea?
La Synthplants au pus majoritatea dj-ilor romani, unii au debutat la noi, altii ne-au ajutat doar prin prezenta lor, dar ceea ce ramane important este ca ne-am facut multi prieteni si foarte multi dintre cei prezenti la Synthplants au plecat cu o experienta in plus.

5.Esti si Dj. Seturile pe care le pui se brodesc ca si beat, ca si linie, cu beaturile din party-urile voastre..sau sunt different?

Eu am asteptat mult pana sa cred in ceea ce pot sa fac ca dj pentru ca am inceput sa ascult la inceputuri ambient, idm, techno,dnb, goa, trance si am cam trecut prin tot ce putea muzica electronica sa ofere.
De cativa ani mi-am definitivat un stil care ma reprezinta si care desigur are influente din tot ceea ce m-a marcat pe parcurs.

6.Zi-mi doua cuvinte despre stilul Dan 0. Prin ce difera de orice alt stil de pe piata asta suprasaturata?

In primul rand cred ca un dj trebuie sa fi ascultat foarta multa muzica pe o perioada indelungata, fiindca stim foarte bine ca este cel mai pretentios gen de muzica si publicul te taxeaza imediat.
Incerc sa citesc publicul cat mai repede si sa pot sa inteleg ce linie sa abordez, dar daca publicul este déjà “incalzit”, bagajul musical imi permite sa continui in forta desi nu refuz nici warm up-ul unde este un pic mai greu.

7. Ai fost in Berlin, in Constanta. Una dintre putinele locatii in care ai venit aici. Cum a fost? Cum ti s-a parut, ca atmosfera?
Nu am mai pus in Constanta si am fost placut impresionat de public, a iesit foarte bine.Noi am venit 10 persoane din Bucuresti si toti ne-am simtit excelent.Sper ca si publicul din club Berlin la fel, cel putin asa mi s-a parut

8.Ce ii lipseste Constantei pentru a deveni un real centru de entertainment si de clubbing? Evenimente sunt, dar parca sa zic ca atmosfera e mult diferita fata de ce e in Bucuresti, Brasov, Sibiu.

Eu cred ca organizatorii trebuie sa se ocupe mai mult de promovare si sa scoata lumea la evenimente, atmosfera vine singura daca toate elementele sunt puse la punct.Stiu ca e greu, dar altfel nu vad cum.Publicul trebuie sa se simta bine si sa fie implicati intr-o comunitate unde muzica devine si motiv de a-ti face prieteni noi cu idei commune sau doar motiv de a petrece cu prieteni mai vechi…chiar cred ca trebuie formata o comunitate de oameni misto care trebuie hraniti cu petrceri reusite.

9.Spune-mi de planurile de viitor ale Synthplants. Ce proiecte aveti in derulare?

22 Februarie 2008 ne vedem la Nagual unde il avem invitat special pe Boris Brejcha (Germania), Marika si Dan 0 dupa care urmeaza Darren Price de la Underworld pentru a doua oara la Synthplants iar in vara cum am obisnuit vin party-urile in aer liber.

10.Aduceti oameni din afara, nume grele ..si pe aici, prin tara, ati reusit sa gasiti nume care sa va sustina. Va scoateti banii din toate party-urile astea?

Nu vreau sa vorbesc de bani.

11. Zi-le doua cuvinte asa zisilor clubberi din Constanta!

Respect pentru cei care au venit sa ma asculte la club Berlin sambata si multumesc pentru ca m-am simtit foarte bine.

14 comentarii:

  1. ...cred si eu ca nu vrei sa vbesti despre bani...

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt putini care stiu eforturile financiare facute pt synthplants.sunt unii care risca si fac ceva si sunt altii care doar vorbesc.nu am vrut sa vrb despre bani pentru ca este un subiect delicat si nu intereseaza decat pe mine si cei implicati

    RăspundețiȘtergere
  3. Ia hai sa va vedeti fiecare de treaba.Fiecare cu osciorul lui, nu mai visati la ciolane.Dane stii foarte bine ca si tu ai gresit.Irelevant...conteaza doar ce faci acum.

    Ma doar fix peste unghie ca de fapt Synthplants este proprietate intelectuala a mea si a lui Mesmer(data viitoare trec intai pe la OSIM).Chiar nu conteaza.

    Concluzia:
    - Ramona, mai lucreaza la stilul de redactare.Experienta ta ar fi trebuit sa aduca ceva "piper" in interviu.
    - Dan, fa ce stii.Doar faci pentru tine si nu pentru altii :)

    RăspundețiȘtergere
  4. dan 0: reash ce vrei sa spui de numele synthplants ca nu am inteles exact ?

    RăspundețiȘtergere
  5. dan 0:parca nume le synthplants era cam complicat pt voi si trebuia schimbat sa sune mai bine la public...si parca nu vroiati sa aveti de-aface cu synthplants...acum dupa 5 ani iti permiti sa spui ca este "propietatea ta intelectuala" ...am crezut ca te-ai maturizat dar tot un copil ai ramas care nu face nimic si doar vorbeste prost.
    ma mir ca iti dau atentie dar chiar ai depasit orice limita.
    ai mai facut scene de copil fara acadea mai demult si nu te uit, dar sa apari acum cu tampenia asta e chiar enervant.
    bafta la tine acolo

    RăspundețiȘtergere
  6. dan 0: ramona editeaza te rog la "nume le" e un spatiu aiurea.ms
    reash cand ti-a trecut tie prin cap sa treci pe la osim trebuia sa treci si pe la spital si iti spun sigur ca se rezolvau toate...
    nu pot sa cred ce m-a enervat faza asta :( si parca nu i-am cunoscut si stiu foarte bine cum i-am cunoscut...si pe el si pe altii...
    in sfarsit, nu mai conteaza, chiar nu ar trebui sa ma agit.
    exact ca tiganii...daca se poate sa nu faca nimic dar sa ia ciolanu ca tot vorbeati de ciolan.
    ma agit atat pt ca stiu cat am muncit pt synthplants ca sa citesc acum aberatiile lui reash.
    te rog sa-ti vezi de treaba ta ca nu m-am bagat niciodata in viata nimanui.fa acolo ce stii tu mai bine pt ca nu mai inghit prostiile tale si schimb placa imediat

    RăspundețiȘtergere
  7. Dane...e foarte roman ca mentalitate dansul observ...daca nu e bine de ce nu e bine si daca e bine de ce este!!!ma rog...eventurile si ideea ta despre party,muzica electronica e apreciata de fff multa lume!!!deci:
    SYNTHPLANTS no comment:d:d:d!!!
    mr reash : lasa frate carcoteala,fi si tu mai relaxat,evita sa ne demonstrezi faptul ca ''ai crescut'' intr-o tara comunista si probabil te simti bine cu tine in halul asta!!!
    hai sa fim tineri,vrei???

    ice

    RăspundețiȘtergere
  8. interviul nu s-a vrut a fi unul acid sau piperat, ci unul pur informativ..zic asta pentru cel care a comentat stilul tuturor si defectele tuturor:). Cand o sa fac un interviu plin de...piper, o sa fii primul care o sa afli..o sa il vezi in chapeaul materialului. Respekt!
    Cu toate astea, ma bucur sa vad ca blogul meu a devenit teatru de polemici. Continuati, va rog, continuati!

    RăspundețiȘtergere
  9. "Am incercat sa il dezbrac pe Oantza..de haine, de cuvinte, de fitze..de ce vreti doi". Sa-l dezbraci pe Dan 0 de fitze si cuvinte? Imposibil. De haine, doable, dar nu ai reusit. Interesanta ordinea dezbracarilor, e aleatorie? Sau poate ca este vorba de o abordare psihologica a problemei... din moment ce, dezbracati oamenii se simt vulnerabili, iar tu doreai sa ajungi la forma cea mai pura de Dan0ism. P.S. Mare grija la typos!

    RăspundețiȘtergere
  10. nu, e doar o metafora discursiva menita sa disimuleze o stare de fapt in toata exhaustivitatea ei, domnul meu.Te-am lamurit? greu de imaginat ca polemicile si intrigile personale se manifesta la nivel virtual in cel mai virulent mod cu putinta..pentru unii, as zice ca tradeaza anumite frustrari sau refulari, ce provin dintr-o evidenta raca personala cu numitul Dan 0. CE sa ii faci cand te superi pe satu` care il promoveaza pe nenea de la Synthplants?

    RăspundețiȘtergere
  11. dan 0: e bine ca fac valuri don'soara
    nu te mai plange :)

    RăspundețiȘtergere
  12. ramona, sincer imi cer scuze ca am inceput aceasta disputa, dar chiar m-a enervat acel paragraf, iar ce-i care au "colagorat" cu dan stiu exact la ce ma refer. eu inca tin la synthplants deoarece chiar a facut ceva pe piatza asta de rahat ( parere pur personala ) care se vrea fi numita "muzicala" din romania, dar sunt multe si subliniez multe chestii pe care multi nu le stiu si sincer as aprecia daca tu dane, nu te-ai mai ridica atit in pene cu ce ai facut si ce faci, eu in locul tau mi-as vedea de treaba si nu as mai suferii pt ca te-ai ridicat pur pe spatele altora.

    cu asta eu zic ca am cam terminat sunt oricum mai calm ca zilele trecute.

    bigup ramona frumos articol.
    ps: bigup-ul nu e la misto.

    RăspundețiȘtergere
  13. Dar ce anume te-a facut sa crezi ca sunt un domn? Sunt femeie. Stiu, ladies este la plural, pentru ca sunt o femeie cu personalitati multiple. Insa nici una din personalitati nu are raca contra lui Dan sau a Synthplants, si nici una din ele nu este frustrata. Nu era vorba de polemici virulente, ci doar de o metafora discursiva care evidentiaza sentimentul comuniunii tale cu agricultura (Chiar ma intrebam citind profilul tau pe blogger ce are agricultura cu metaforele...)
    Eu ma refeream in comentul de mai sus nu neaparat la dezbracat in sine, ( fie vorba intre noi, ca ziariste stim amandoua cat de deplasata e o asemenea metafora), ci la stil in sine,la typos,si nu in ultimul rand la impartialitatea de care ar trebui sa dai dovada si care iti lipseste din plin Succes, doamna mea.
    P.S.Daca folosesti aim si vrei mai inveti cate ceva, ma poti adauga, id-ul meu acolo este kamikazeladies.

    RăspundețiȘtergere
  14. daca o sa dai mai mult inteles pt: "te-ai ridicat pe spatele altora" poate o sa exista tema de discutie...daca nu, o sa ramana o chestie aruncata din frustrare
    scuza-ma dar asa se vede din pat de la mine
    spatele meu a carat multe pt ce am facut cu synthplants iar psihicul a facut fata multor prosti, idioti, ingamfati, melteni, nesimtiti, lenesi, primari, bodyguarzi, portari, patroni, multor idioti care se ocupa de PR prin diferite cladiri impozante, marketing manageri care nu stiau de ce ocupa postul respectiv, dj care au 3 cd-uri si au pretentii sa traiasca din asta si lista e lunga.
    discutia este foarte lunga va garantez
    daca are cineva ceva de spus va rog sa fie la obiect
    lasati romanismele ca sunt satul si discursurile de offsiders ma lasa rece desi in acelasi timp ma enerveaza la culme
    ce bine daca aveam toti pestisorul auriu sa devenim ce nu putem prin forte proprii.
    exista niste munca in spatele proiectului synthplants.daca a muncit cineva pana a dat in plans de atata efort sa scrie aici ca eu asta am facut cu synthplants

    dan 0

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.