Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

joi, 9 aprilie 2009

Duda la presedintie!

Oricat de hilar ar parea titlul de mai sus, e cat se poate de veridic! Recunosc, a trebuit sa fac cateva sfortari pentru a nu izbucni in ras cand am citit, dar...DA, domni si doamne, napasta a lovit Romania si vom avea o/un Duda la presedentie! Si asta pentru ca..principele Radu Duda s-a hotarat el, tam-nesam sa ingroase randurile candidatilor si totodata randurile politicienilor care scuipa cu promisiuni intr-un popor ce abia se trezeste din dementa comunista. Incredibil cum politica asta te impinge..si te impinge..si te impinge..pana cand ajungi sa te si scarpini pe tine..si pe altii...cu peria de sarma. Daca stau insa mai bine sa ma gandesc, de ce nu am putea avea un principe la presedentie(chiar si in conditiile in care distinsul a avut niste dispute cu statul roman)? Doar avem un Becali pe listele de europarlamentare! Asa ca, istoria vine sa demonstreze odata in plus ca nu America e tara tuturor posibilitatilor, ci Romania! Locul de poveste, unde principii se lupta cot la cot cu politicienii (in speranta unei preluari de putere demult pierdute), iar pseudo-doctii reprezinta Romania la nivel european. Nu ar trebui sa ne mai mire nimic, drept pentru care nici macar nu ma obosesc sa dau cun copy-paste de pe biografia lui Radu Duda, pentru ca oricum ar fi inutil. Distinsul are cateva carti la activ(elogii duse rudelor sale de rang inalt), o academie de teatru terminata(daca SUA l-a avut pe Reagan, de ce nu l-am avea si noi pe Duda?) si un doctorat luat in stiinte militare(asta pe bza tangentelor si apartenentei nobile pe care a preluat-o). Cat de trist, as spune..dar atat de romanesc! Doamne ajuta sa nu cadem in teatralitatea perversa a unui parvenit fara experienta politica!(nu o zic eu, o zic gurile rele ale romanilor inca lucizi! )

Un comentariu:

  1. Desi pus in umbra acum de mondenitatea subiectului Gigi Becali, acordul Romaniei cu FMI este, in mod cert, de mai mare impact pentru viitorul nostru. Pentru Romania, criza este egala cu perspectiva a 800.000 de someri si a unui dezechilibru valutar fara precedent, lucruri care ne vor lovi foarte tare. Soarta celor puternic afectati economic ar merita sa fie discutata de catre presa, mai ales acum, cand Romania a dobandit si resursele materiale necesare pentru a limita efectele negative ale crizei(?). Totusi, consumatorii de presa ar putea fi tentati sa uite ca Presedintia Romaniei si-a asumat un angajament in fata noastra vizavi de criza.
    (sau vis-a-vis? cum dracu se scrie? A, in ambele feluri. Iacss..) Si asta se intampla. Pentru ca nu facem. Nimic. La noi orice fel de apucaturi nesedentare sunt etichetate drept o goliciune. A spiritului. Transpiratia ne oripileaza pentru ca nu are sorginte intelectuala. Mobilitatea in lumea fizica e blamata semidoct de o spiritualizare ipocrita. Mai bine ai citi o carte. Gimnastica spiritului nu poate coexista cu cea a trupului.
    Suntem o natie de intelectuali care profita de fiecare secunda pentru a se cufunda in enciclopedii OTV-iste, si in abisurile rarefiate ale geniului uman. Cateodata, viata are meritul deosebit de a pune lucrurile in perspectiva, astfel incat sa avem cu totii o reprezentare omogena a importantei problemelor cu care ne confruntam. Antropologii au descoperit in timp ca stirile sunt considerate mai importante cu cat sunt mai apropiate geografic de locul in care sunt percepute. Poate aceasta ar fi o explicatie solida a faptului ca ieri, toate stirile au fost concentrate pe cine merita sa fie tinut la arest, cine trebuie ignorat si cine de unde a venit sa sustina pe cine, iar tragedia cutremurului din Italia a intrat la „alte stiri”. Totusi, avem nevoie de acea perspectiva despre care vorbeam mai devreme pentru a putea evalua cifrele acestui dezastru: 179 de morti, 1500 de raniti, 34 de disparuti si 50.000 de sinistrati, in conditiile in care cercetarile nu au luat sfarsit si cifrele par a nu se abate de la tendinta de crestere. Asta pana acum, dar ce zici de dudele de la summit? Cum care samit, .. OTAN! Cum care dude draga? Ma refer la plecaciunea lui Obama si la propunerea lui Berlusconi. Sa nu-mi spui ca nu stiai... Vaaai!! N-am sa spun crede si nu cerceta, iti spun cauta si vei gasi. Asta ca tot veni vorba de dude. Noi avem Duda ( una bucata), eu au mai multe, deci... mucles, vorba poetului de colt de stada, ca mingea e la noi. Or avea ei Negru prosticel, dar noi avem Albu' dobitoc. De-a binelea!!!

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.