Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

duminică, 19 aprilie 2009

Vara pe caldaram

"Sunt destui turisti care s-au inscris pe listele pentru mare", spune vocea agasanta de la radio. Imi iau ochii de la ecranul verde din bordul masinii si ma uit de jur imprejurul meu. "Doar destui, a?Cred ca destui pentru Elena Udrea inseamna ..de fapt..cateva mii..si cateva mii bune!!"La care mii bune ..de turisti se adauga si constantenii care au iesit in plimbari odata cu primavara. La dracu, pana si telegondola s-a deschis si e coada de 30 de persoane.
Incerc sa alung din minte declaratia fada a Elenei Udrea si vocea si mai fada a crainicului de stiri..si ma uit, in continuare, in jurul meu, pe geamul intredeschis de la masina. Bara la bara, intr`o zi de 19 aprilie, la ora 22.00. bara la bara!!! VAd 3 idioti care opresc masina pe banda a doua. O pun pe avarii si stau linistiti, in timp ce in spatele lor de formeaza un sir infinit de ghinionisti care injura ca la usa cortului. "Ce dracu` sa le faci cretinilor, decat sa te duci sa ii strangi de gat pe aia de le-au dat carnetul? Dumnezeule, de 10 minute am intrat in Mamaia si nu am facut nici macar 200 de metri!!"
La radio, Goran Bregovici. Ce dragut, imi zic, astia dubleaza concertul live din seara asta al lui Goran. Melodia se termina chiar cand ajungem la Cazino. "Oare cand mama dracului se termina calvarul asta?" intreb in minte..si ma uit,, din nou, la masinile blocate de pe cele 4 benzi."Oare unde e Politia Rutiera?" intreb si mai rautacios, cautand o uniforma in toata invalmaseala aia. "Ma scuzati, domnu` politist, nu v-am vazut la trecere!!!" rasuflu usurata ca e Politie, dar la fel de nervoasa ca si pana atunci, pentru ca nenorocita aia de coada infernala de masini nu se topea odata. Si nici nu s-a topit pana dupa REX, la giratoriu ..cand s-a mutat pe cealalta directie de mers.
"A venit vara!", urlu in minte, gandindu`ma la traficul libinos pe timp de vara, care macina nervii oricui. Dupa REX, liniste de mormant. Nici macar o masina pe aceeasi directie de mers. "E bine"..zic, in timp ce ma pierd in negura drumului.

Un comentariu:

  1. cat se facea de la Rex la Dobrogea (pe Lapusneanu in capat) ?? Noi ne-am orientat urgent via Lumina :D ca parcasem la National-Unirea dupa ce trecusem prin toata parcarea plina de la Flora la Melody. Implicit la intoarcere ar fi trebuit sa ne bagam pe sensul spre oras de abia de la Rex si am preferat sa mergem prin Navodari - Lumina - Ovidiu. Am facut fix 28 de minute de la Rex la Delfinariu cu viteza destul de legala (nu de alta dar gropile migreaza peste noapte si poti avea surprize). Oricum frumoasa priveliste intr-adevar Mamaia in Aprilie asa ca o subtila previziune a lunilor de vara.

    RăspundețiȘtergere

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.