Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

sâmbătă, 23 mai 2009

De cand fac macaronarii legea in fotbal? Polemica Bambrilla-Lucescu

Michelle Brambilla e un idiot. Si imi permit sa spun asta, pentru ca se presupune ca eu si el ne batem capul cu aceeasi intentie nobila: sa fim in slujba celui care citeste ziarul sau se uita la noi, la tv. Unu` e in Italia, unu` e in ROmania. Insa cum eu, in Romania..nu ii fac pe italieni macaronari imputitit, pentru ca deontologia nu imi permite, as prefera ca si Brambilla sa isi tina pornirile pixesti atunci cand il face pe Mircea Lucescu tiganul roman de pe banca.
Mi-a sarit mustarul cand am citit dezinvoltura cu care "macaronarul" Brambilla il face de rahat pe Lucescu, contestandu`i calitatile de antrenor si calcand in picioare sorgintea pe care acesta o are, intr`unul din materialele din Il giornale pe care le-a semnat odata cu victoria Shatior Donetk. Pai, bine, domnu` ziarist, de cand ne permitem sa ne exprimam xenofobiile si frustrarile in materiale de presa ce se vor serioase? Ca asa..si eu am ceva de impartit cu macaronarii libidinosi care cred ca sucesc mintile femeilor din Romania, dar nu ma vezi pe mine ca apar intr`o emisiune sa ii fac de rahat. Cu atat mai mult cu cat sunt persoane publice.
Cred ca razboiul asta mediatic dintre Italia si Romania a ajuns sa fie unilateral: dinspre Italia inspre Romania. Si atat.Iar proportiile pe care le-a capatat au intrecut de mult limita bunului simt. Dovada elocventa este ca nici macar interventia ambasadei Italiene nu l-a potolit pe Brambilla, care a revenit intr`un material cu intrpelari dure la adresa reprezentantilor Ambasadei, care i-au sugerat sa isi ceara scuze fata de replicile xenofobe si rasiste pe care le-a folosit in cadrul materialului la adresa lui Lucescu. Replica "macaronarului" a dat peste cap orice pronostic: "Fac parte din marea retea rasista, o adevarata transnationala.Ar trebui sa stiti mai bine italiana, dragi prieteni de la Ambasada, pentru a evita sa faceti o figura proasta, precum cea de ieri. Va sfatuiesc sa rasfoiti un dictionar, care sa explice folosirea fiecarui termen. Cel mai bun dictionar se numeste chiar Zingarelli”(joc de cuvinte, zingar- tigan, Zingarelli- numele unui dictionar)(hotnews.ro).
In opinia mea umila, replica lui Brambilla nu este decat o scuza patetica pentru faptul ca are apucaturi xenofobe. Iar apucaturile astea in presa din Romania..se numesc otevisme.
Inchei prin a ura "macaronarului"(ca e tot joc de cuvinte) o cura drastica la clinica de dexenofobizare, dupa care ii sugerez cateva aparitii in Romania..sa simta pe pielea lui cum vad romanii jocurile lui de cuvinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.