Un blog de zi cu zi, fara corset sau operatii estetice. Atentie, respira natural!

luni, 25 mai 2009

Lupta pentru Gizeh

Necunoscute pentru unii, piramidele de la Gizeh au devenit o adevarata sursa de venit, cat si de speculatii fabuloase pentru altii, incepand cu ARCE, SRI International si terminand cu AMORC. Speculatii care nu s-au vrut a fi financiare, dar care duceau, implicit la o indestulare financiara fulminanta. Mai exact, la detinerea unor secrete asa zis vitale, pe alocuri gnostice, care ar fi adus pastratorilor ieri un aport fabulos de putere informationala, politica, sociala si economica.
Am dat mai devreme numele a trei organizatii implicate direct in demontarea clasicismului egiptologic: ARCE, SRI International si AMORC. Sunt trei dintre organizatiile alternative, non-profit si pseudo non-guvernamentale, care se unesc pe alocuri cu tot ceea ce inseamna gnosticism.
Ei bine, ARCE, SRI si AMORC si-au dus lupta pentru putere in interiorul platoului de la Gizeh, escavat si devastat de echipele lor de specialisti incepand cu anii 1920 si ajungand la apogeu prin anii `70-`80. Ipotezele emise, individual, de aceste echipe par a se bate cap in cap, dar ajung, in final, la o analiza mai atenta, la un cumul similar de ipoteze. Toate presupun existenta unor camere secrete sub Sphinx, dar si faptul ca tot ceea ce inseamna cosntructii la Gizeh au fost duse la bun sfarsit de civilizatii extraterestre. Oricat de absurd ar parea, voi detalia ceva mai incolo o parte din aceste teorii.

As vrea sa revin insa la numele fatidice de organizatii care au dezvoltat o adevarata piata de zvonuri la nivel mondial. La intervale regulate de timp, se reorganizeaza, incheie parteneriate secrete si isi dau la picioare ulterior, pentru a induce in eroare(ce oroare!) naivitatea indivizilor care nu au habar de minele de aur din jurul lor.
ARCE este o organizatie dubioasa, cu mii de adepti in intreaga lume. Politica lor este una si mai dubioasa, iar daca vrei sa intri in sanul lor, trebuie sa cotizezi cu o suma modica de bani. Dincolo de titulatura pompoasa insa, zvnorurile din domeniu spun ca taman acest ARCE este o fundatie creata de fiul binecunoscutului "vizionar" Edgar Cayce, numit ultimuul vizionar al umanitatii. Cayce nu era decat un semi-analfabet, fara pic de scoala, care si-a scos la lumina profetiile prin anii 1920. Atunci, a reusit sa pacaleasca opinia publica prin asa-zisele vindecari minune si prin profetiile SF pe care le avea in stare de transa. Profetii care, din nefericire pentru el, nu s-au adeverit mai deloc. El a fost cel de la care a pornit ideea cum ca in interiorul Sfinxului ar exista o Sala a Secretelor(Sala Arhivelor, mai exact), unde sunt adunate manuscrise revelatoare pentru intreaga umanitate. Nimic nu a fost demonstrat pana acum insa, au fost doar tentative esuate si ascunse sub covorul prafuit al misterului.
TRecand la SRI International, SRI este fostul laborator de genii al Stanford University. Ce este atat de special la ei este ca au fost dintotdeauna sustinuti de Ministerul Apararii SUA, care aloca anual fonduri enorme pentru "umila" universitate. TReptat, odata cu asimilarea imaginii SRI cu cea a Miniterului Apararii, reprezentantii SRI au hotarat sa se debaraseze de universitate si sa isi duca totul inspre zona non-guvernamentala, incropindu`si o asociatie in spatele careia se intampla multe. SI nu din cele nobile.
Cat despre AMORC, ei se vor a fi tot alternativi, piramidoti in definitia lor din cercurile stiintifice, afiliati ROsacrucienlilor. Sau cel putin, asa le place sa creada.
Iata, asadar, avem 3 mari organizatii stiintifice, zic ele, care isi duc expertizele paralel si au ca punct unic de interes platoul de la Gizeh, camerele secrete din interiorul Sfinxului si originea Sfinxului, ca si data de construire. Mai mult, prin cercurile de profil se zvoneste cum ca aceasta intrarea in aceasta camera ar fi fost descoperita undeva la inceputul secolului trecut, de catre un explorator. Acesta nu a putut sa isi duca la bun sfarsit descoperirea, pentru ca ar fi fost atacat de egipteni chiar atunci cand era pe punctul de a intra in incaperea secreta, intre timp, accesul catre aceasta fiind blocat de bucatile masive de calcar.Aditional, undeva prin anii `90, un anume individ a descoperit o cale de acces minuscula in interiorul Sfinxului, o usa in spatele careia nu s-a aflat niciodata(sau nu a fost dat publicitatii) ce exista.
Continuand, reprezentantii celor 3 institutii se invart in cerc la capitolul teorie si emit ipoteze fantasmagorice si neverificate, pe care le imprastie in ochii opiniei publice. Avem, o data, provenienta Sfinxului. Aici, pararerile sunt impartite, dar cam toate duc inspre acelasi loc final: O parte dintre piramidoti spun cum ca Sfinxul ar fi fost construit de o civilizatie extraterestra, altii spun cum ca planurile ar fi fost lasate posteritatii de cei care ar fi populat zona cu zeci de mii de ani inainte.
Dincolo de toate analogiile cu zeul egipotean Anubius, cu pozitionarea celesta a constelatiei SIRIUS, enigmele Sfinxului si a Piramidelor se pot rastalmaci in prezent doar prin aceste teorii, care ...printre altele, sugereaza si ca aceste constructii ar fi fost construite cu 4000-5000 de ani mai devreme decat se credea. Ideea potrivit careia extraterestrii ar fi construit acesti megaliti din stanca apare constant in lucrarile de specialitate si declaratiile specialistilor celor 3 organizatii.
Legatura intre ele este facuta de asa numita Face on the Mars(zona Cydonia) descoperita pe Marte in anii 80, figura care dupa analize aprofundate s-a dovedit a avea o structura si o compozitie aproape similara cu cea a Piramidelor, putand fi considerata chiar varianta extra-terestra a lor. Asemanatoare ca pozitionare, dupa cum spuneam, Face on Mars a atras imediat atentia hraparetilor din organizatii(distragand`o, totodata, de la sapaturile facute in interiorul Sfinxului, pentru a descoperi Sala Arhivelor), hrapareti care au crezut ca au descifrat pe deplin misterul construirii megalitilor.

Ideea sta cam asa: Figura de pe Marte are aceeasi componenta, asezare ca si platoul de la Gizeh(imaginile arata existenta unor forme conice, multifatetate), drept pentru care este POSIBIL ca ele sa fi fost construite de aceeasi indivizi. Concidenta ar fi prea mare sa fie diferiti constructorii. Insa eu vin si intreb acum: daca oare , ochiul si mintea vor sa creada aceste lucruri? Daca incearca sa ne convinga de realitati si coincidente care nu se aplica. Daca pana la urma, FAta de pe Marte nu are nimic de-a face cu Piramidele si este doar o plasmuire a ochilor si analogiilor incorecte? Ce s-ar intampla atunci? S-ar narui un intreg sistem de ipoteze necesare pentru demonstrarea unei teorii subrede.
All in all, legatura a starnit imediat reactii in randul egiptologilor conservatori, asfixiati de teoriile si ipotezele alternative ale piramidotilor. Au fost incercari de demontare ale premiselor, de restituire a ordinii cronologice "incetatenite" si atestate de teoriile din manuale.
Pare putin probabil, stiintific vorbind..sau discutand pe baza informatiilor actuale, ca aceste teorii sa isi gaseasca aplicabilitatea, insa nu este exclus ca o civilizatie extraterestra(asemanatoare Atlantidei) sa fi detinut in trecut secretul in a calatori intre o planeta si alta. Plus ca Pamantul si Marte sunt, pe alocuri, asemananatoare: posibilitatea dezvoltarii vietii, o zi pe Marte are 24,5 ore(anul are vreo 600 de zile, ce`i drept), iar temperaturile "incep" cu 20 de grade si se incheie pe la -120(au!).
In fine, sa o luam altfel si sa pornim de la o premisa usor diferita. Daca pana acum milioane de ani, planeta Marte era singura locuita din tot universu;(tinand cont si de miscarile soarelui, samd). Daca pe aceasta planeta traia intr`adevar o civilizatie ajunsa la un asemenea grad de dezvoltare incat sa poata calatori in univers, pentru a popula alte planete, constienti fiind de faptul ca zilele planetei Marte sunt numarate?Nu ar fi mai logic asa?
In plus, la milioane de ani dupa acomodarea lor pe Marte,sa presupunem ca un boom ar fi distrus totul, pozitia soarelui s-ar fi modificat, ucigand planeta rosie si dand viata unei alte Planete, apropiate de Marte:Planeta Pamant, vazuta ca alternativa de viata pentru fosta civilizatie. In fond, e ciclul natural de evolutie:nastere-apogeu-moarte/autodistrugere.Totul pare mai logic asa.
Documentare: Conspiratia Stargate, Lynn Picknet&Clive Prince

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentezi?Tare, sa te auda toata lumea:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.